2 Mayıs 2012 Çarşamba

Alan Kruse


Kansas Batı'nın Rocky Dağları, doğa bir yaşam boyu öğrencisi Alan,la alanında uzun saatler geçirdi. Bu vahşi yaşam, manzara, ve Kızılderili sanatına odaklanmak Alan,ın iç-dış sevgisini ateşledi. 

Kuzeybatı Kansas,ta küçük bir kasabada büyüdü, Alan Kruse, bölgenin yaban hayatı ve manzaraları ile ilgili bilgiler geliştirdi. Boya yaptığı ortamı yakalamak, diye itiraf ediyor "sadece doğa seven biriyle doğal peşinde" dir.

Alan'ın çocukluk boyunca, kendisine geliştirdiği Nebraska yıllarında Rahmetli babası, George, pek çok kez hafta sonlarını balık avlamakla geçirdi. Anaokulu,nda Alan hurda karton üzerine çizim yapmaya başladı. 

Yağlıboya ve akrilikte hem de resimlerde yıllar sonra, Alan yağlı boya içinde çözülür oldu. Tanınmış ulusal ve uluslararası sanatçıların son resim derslerinde bu geçiş ilham vermiştir.
1999 ve 2001 yılında Alan Jackson, Wyoming Jim Wilcox,un sınıflarına katıldı. 

Jim Amerika'da bugün en başarılı ve ödüllü sanatçılarından biridir. Onun plein hava çalışmaları bir tuval üzerinde Amerikan manzaralarının ilham verici büyük ressamları arasında onun eserleride yer alır. 

2000 yılında, Alan, ayrıca öğretim,de John Seerey-Lester ve Paco Genç featuring Montana Sanat Beartooth Okulu tarafından desteklenen bir sınıfa katıldı. John, Asya, Afrika ve Kuzey Amerika yaban hayatı üzerinde duran dünyaca ünlü vahşi yaşam sanatçısıdır. Paco lösemiden Aralık 2005 yılında vefat etti.

Alan Jackson, ilk Wyoming Jim Wilcox, Master Class 2004 yılında seçilme onur vardır.
Alan Kruse sanat tanınması bir hayli zaman aldı. , Kansas, Colorado ve Arizona ve Kansas Eyalet fuarında "Halkın Seçimi" ödülünelayik görüldü. 

Onun resimleri şimdi özel ve kurumsal koleksiyonlarda bulunmaktadır. Alan doğanın sanatı kutlamak birçok yerel ve ulusal örgütler destekler. Alan, ihtişamını aktarırken yolculuklara doğanın vahşi yaşamını keşfetmek ve Amerikan yerlilerinin hayatını öğrenmek için sanat hayatına devam ediyor.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder