21 Mayıs 2012 Pazartesi

David Michael Bowers

David Bowers Chambersburg, Pennsylvania,da 1956 yılında doğdu. David 1979 yılında Pittsburgh sanat okulundan mezun oldu. 

O, Pittsburgh,da çeşitli stüdyolarında kadrolu sanatçı olarak çalışmaya başladı. (İki yıl sonra) David, Pittsburgh Sanat Enstitüsü'nde hocalık yapmaya başladı.

1991 yılında David, on yılı aşkın bir sürede yüzden fazla kapakları tamamlanan New York City kitap yayıncıları ile çoğunlukla çalışma yaptığı resimde kariyerine başladı. Ayrıca, David çalışmaları Time dahil olmak üzere, çok sayıda önde gelen dergilerinin kapağını süsledi. 

Ayrıca Puro Aficionado örtüsü için JP Morgan portre, hem de Rothschild ailesi ve Wine Spectator dergi kapakları için Chateau Latour Winery bir aile portresi yer almakta. Bu resimler artık şirketin daimi koleksiyonunda yer alıyor.

Bowers, resimlerde üç(3) Joseph Morgan Henniger Ödülleri, iki Patrick Nagel ödüllerin yanı sıra Los Angeles İllüstratörler Derneği ile "Best of Show" da dahil olmak üzere sayısız ödül aldı. Bu ödüller, Yılın en iyi, yayınlanan illüstrasyon olarak David,i tanıdı. Ayrıca, David bu kurumdan diğer kurumlardan 9 madalya aldı. David aynı zamanda New York İllüstratörler Derneği sayısız madalya ve Merit ödülleri aldı. Mesela; Spectrum En İyi Fantastik Sanat ve İletişim Sanatları Dergisi.

2004 yılında, Bowers güzel sanatlar alanında başarılı bir illüstrasyon kariyerinden vazgeçmeye karar verdi. Şimdi, bunun yerine yayıncı kopyalamaya dayalı tablolar oluşturmaktalar. Bowers sadece hayal gücüyle resimler yaratma özgürlüğüne sahiptir. 

Onun gerçekçi resimlerinin içerigi karışık fantezi sanat dokunuş ile, Rönesans ustası ve sürrealist şekilsel bir karışımı olarak tarif edilmiştir. Bowers 'resimlerinde çağdaş temalar ve fikirleri içermektedir. Eserinde bir mesaj her zaman vardır. Onun için fikir resminin en zorlu ve ödüllendirici bir parçasıdır. Sembolizm, eserinde bir ana maddedir. 

Çok başarılı bir adam Halcyon Galerisi'nde son yedi yıldır, 2005 yılında "İnsanlık Durumu" ve Londra'da birçok gösterileri gösterebilmek icin Bowers,de Amerika Birleşik Devletleri ülkesinde temsil edilmesi için gerekli karar verdi. Onun eserleri, şu anda Santa Fe, NM Klaudia Marr Galerisi'nde sergileniyor.

Bowers 'resimlerinde Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'nın yanı sıra New York'ta Amerikan İllüstrasyon ve Washington, DC National Portrait Gallery Müzesi boyunca birçok özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.
O çok yavaş ve metotlu ve günlük çiziyor. Bowers eşi Kimberlie ile Pittsburgh,ta yaşıyor.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder