17 Mayıs 2012 Perşembe

Benon Lutaaya

Benon Lutaaya, Uganda doğumlu sanatçı. O, Sanat ve Tasarım Meslek Yüksek lisansı yapmıştır. O, Halen (Newtown, Johannesburg) Güney Afrika'da  yaşıyor ve burada çalışıyor. 

O, ortamlar çeşitli oldukça sanatinda yetenekli bir usta ressamdır. Onun yaptıgı kolaj sanatıdır "ilk aşkı" dır. Lutaaya,nın Çalışmaları sürekli gelişmektedir. O aktif Yaratıcı Blok Projesi olarak Assemblage Görsel Sanatlar Organizasyonuna dahil oldu ve Johannesburg,lu genç sanatçıların çeşitli girişimleri ile ilgilenmektedir. 

O deneyimi ile savunmasız çocukları Uganda ve Johannesburg,daki yoksul kasabalarda gençlerle çalışmaları vardır. 

O, toplum ile yaratıcı becerileri ve teknikleri "paylaşma tutkunu" olarak lanse edilir. "Ben kendimi şaşırtmayı seviyorum, ben yeni benzersiz bir şey ile zevke geliyor, "diyor. 

Benon Lutaaya, kendi kişisel deneyimlerinden hayatın kırılganlığını gösteren, duygusal bir hikaye aktarmak için eserler yapıyor. Çalışmaları çoğu zaman soyut imgelerle hayatta kalma eylemini temsil eder.

Benon uluslararası online sanat dergileri ve Paris, www.artistaday.com, www.ugpulse.com, www.wordpress.com, BBC, Güney Afrika Televizyon şirketi, Times gazetesinde collagista dergi,si gibi medya,da özellikli ressam olmuştur.

Benon Lutaaya Etiketleri: Uganda, Sanat ve Tasarım Meslek Yüksek lisansı, Newtown, Johannesburg, Güney Afrika, paylaşma tutkunu, uluslararası online sanat dergileri, savunmasız çocuklar.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder