26 Mayıs 2012 Cumartesi

Mark Geller

Çok erken yaşlardan itibaren Mark Geller sanat içinde. Onun çocukluk anıları arasında kendisine sahip bir sanatçı olan babası ile birlikte sanat galerileri ziyaret ederdi.

Mark California'da ikamet ederken, 1970'lerin başında profesyonel resim çalışmalarına başladı. 1977 yılında Amerika'nın en görkemli panoramik, Great Plains ve Colorado Rockies gibi kırsal bölgeleri dolaştı. 

O, on üç yıl için Midwest,e yerleşti. Bugün hala bu bölgelerin yerli Amerikan halklarını betimleyen onun resimlerinde bazıları görünen.

Mark Gellen, öncelikle kendini yetiştirmiş, sanatsal teknikleri bilemek ve imza stili geliştirmek için ilgiyi üzerine çekti. 

Ressam, Fredric Church ve Thomas Cole gibi Hudson Nehri Okulu sanatçılarının uzun bir süre hayranıdır. 

Mark aynı zamanda derinlemesine Albert Bierstadt ve Thomas Moran,ın eserlerini okudu. Mark arazi yürüyüşlerinde ve gerçekten de tuvale tecrübelerini koyarak büyük bir öğretmen olduğunu söylenebilir.

Mark,ım konuları onun çevresi olan ikamet ettigi California. Onun detaylara olan ilgisini Kaliforniya manzara resimlerinde takdir edilir. Yaratılan atmosfer altın eyaletin çeşitli yerlerinde muhteşem bir penceredir. 

Eserleri tüm dünyada koleksiyoncular tarafından zevkle elde edilir. O, Amerika Yaglıboya Ressamlar üyesidir.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder