5 Mayıs 2012 Cumartesi

Olaf Wieghorst


Diğer çağdaş batılı sanatçıların aksine, Olaf Wieghorst aslında böyle anlayışı ile ender sahneleri yaşadı. 

Kovboy, at süvari, Hintlilerin çiftliğini ve o modern dünyaya geçiş sırasında Batıyı dolaştı.

Batı Ressamlar Dekanı" olarak tanınan, Wieghorst çalışmaları genellikle Remington ve Russel ile karşılaştırıldığında, resmileri büyük kamu kurumları ve Batı sanatının özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Olaf Wieghorst (1899-1988) Viborg, Danimarka doğumlu ve Amerikan Batı'nın önde gelen yorumcularından biri oldu. 

Orijinal kalem ve mürekkep çizimleri, Batı,da Danimarka,lı-Amerikan sanatçı tarafından çalışmaları etkileyici bir vücutu temsil eder. 

O, Kendi kendini yetiştirmiştir. Wieghorst, sanat eserleri yaratma gibi engin mahareti ile Eski Batı hikayesi belgeleri ile de ilgilendi. 

Remington ve Russell aynı geleneği Boyamada sürdürdü. onun sanat,taki temaları atlar, Hint halkları, ABD Süvari, kovboylar gibi Güneybatı manzaralarıdır. 1987 yılında ölümüne kadar çalıştı.

O Batı atlarında uzmanlaşmış ve illüstratör ve heykeltıraş olarak tanınıyordu. Wieghorst bir oymacı ve fotoğraf sanatçısı Retoucher,in oğludur. 

O Kopenhag devlet okullarında eğitim gördü. 1916 yılında resim çalışmalarına başladı. 1923 yılında mezun oldu, New York'a döndü. 

1925 yılında Polis Akademisine girdi ve Atlı Gösteri Polis  Bölüm Takım,ına atandı. Wieghorst 1945 yılında El Cajon,a yerleşti, Emniyet Müdürlüğü'nden emekli oldu.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder