7 Mayıs 2012 Pazartesi

Tim Cox


Tim Cox, 2000 Amerikan Sanat Dergisi tarafindan Şöhretli ilan edilen ve en iyi bilinen batı sanatçılarından biridir. 1986 yılında onun en popüler zamanındaki satışları 10 milyona yaklaşıyor.
Tim,in resimleri 300 dergi üzerinden yıllar boyunca çıktı ve o Güneybatı Sanatı, Batı Süvari, Batı'nın Sanat, Amerikan kovboy ve sığır eti de dahil olmak üzere en az 16 farklı yayınlar, makalelerde yer almıştır.

Tim Cox, 1957 yılında doğdu ve New Mexico eyalet çizgiye yakın Duncan, Arizona tarım ve ranching toplulukları icinde büyüdü. 1975 yılında bir lisede İngilizce sınıfı makalesinde onun fondest isteklerinden birisi Amerika Cowboy Sanatçıları üyesi olmak olduğunu yazdı. O prestijli gruba katılmak için davet edildiğinde onun dileği 2007 yılında verildi. Yönetim Kurulu'nda görev yaptıktan sonra, şimdi mevcut başkanıdır.

Son zamanlarda Tim Cox, "True West" dergisinin 2011 en iyi anket olarak (En İyi Batı Ressamı) için "Readers Choice" ödülü kazanan biri seçildi. Ayrıca Batı Süvari 75. Yıldönümü baskısının kapag
ını oluşturmak istenmiştir ve Tim, onurlandırıldı. 

Tim 1975 yılından bu yana profesyonel olarak resim yapmak olmuştur ve 2003 "Prix de Batı Satınalma Ödülü" ve Ulusal Cowboy Şöhretler Müzesi'ne 2004 ve 2007 yılında "Hızlı Ranches Great American Cowboy Ödülü" dahil olmak üzere sayısız ödül aldı. 

2001 yılında Batı Sanatçılar Akademisi Yılın Sanatçısı için "Will Rogers Batı Sanatçı" ödülünü aldı.

Tim Cox'un çalışmaları Milli Kovboy ve Batı Miras Müzesi, Cartersville, Gürcistan ve Cheyenne, Wyoming Eski Batı Müzesi, Booth Batı Sanatı Müzesi'nin daimi koleksiyonlarında asılı durur.

Zamanının çoğunu Batı boyunca çeşitli çiftliklerde resim boyama ile gecirdi. O, gerçek çalışma arzusu ile renklerde kovboy tasvirlerinde mükemmeliyetçi yeteneklerden biridir. 

Bu mükemmeliyetçilik Tim,in tarıma katkılarından dolayı New Mexico Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından "Ayudando Siempre Alli Ödülü" kazandırdı. 

Tim Cox, bir dördüncü nesil olarak Arizonan,da kızı Calla ve eşi Suzie ile birkaç sığır ve tren atları yaratmaya devam etmektedir. Onlar, Bloomfield, New Mexico, dışında oturuyor.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder