28 Mayıs 2012 Pazartesi

Daniel Van der Putten


Daniel Van der Putten Hollanda yakınlarındaki küçük bir tarım köyü olan Leyden,de doğdu. 

Başlangıçta o aile ile bahçe işinde babası ile çalıştı. Ancak boyamak arzusununun göz ardı edilemeyecek kadar güçlü olduğunu gördü. 

Bu arzu ve yeteneği, hiç şüphesiz, annesinden miras ve aynı zamanda profesyonel bir portre sanatçısı oldu ve eserleri Hollanda ve Amerika'da ağırlıklı olarak sergilendi.

Daniel Van der Putten, Avustralya,ya bir ziyaret yaptığı sırada İskoç eşi ile tanıştı. Onlar dönüşlerinde İskoçya,da yaşamak için geri döndü. 

Onlar gittigi her yerde doğal peyzaj gözlemleyerek ve dikkat ederek, başlangıçta ​​ve öncelikle Hollandalı büyük ustaların eserlerini araştırdılar ve incelediler ve de çeşitli teknikleri bir araya getirip çalıştılar.

Daniel Van der Putten'dan özellikle İngiliz manzaralarından esinlenerek ve kısa bir süre İngiltere,de tam zamanlı bir ressam oldu. 

Onun arzusu sadakatle onun farklı mevsimlerde İngiliz kırsallarını göstermek oldu. Daniel resimlerinde kendi benzersiz bir tarzını ortaya koyuyor. O, doğanın görünen yüzünü ve detaylı teknikle gökyüzünü ve ağaçları, tedavisi mükemmelliğe ulaşır renkler, ışıklar ve gölge ile geniş bir konu eserlerinde.

Daniel tamamen kendi kendine öğrendi, ve o büyük bir Rembrandt eseri hayran olsa da, o gerçekten Hollandanın romantik döneminin en güzel Hollandalı peyzaj ressamlarından esinlenmiştir. Bu çağdaş sanatçı, kendi özgün çalışmaları içine ilhama tercüme ve başarı gibi yüksek bir standarta ulaşabileceğine dikkat etmekte ve de kendilerini memnun etmektedir.

O uluslararası üne bir sanatçı. Eserleri ABD ve çeşitli devletler İngiltere, Kanada, Tayvan,da düzenli olarak Londra, İskoçya,da tek kişilik sergi olarak Kraliyet Enstitüsü gösterilmiştir. Çalışmaları sürekli olarak tüm dünyada özel koleksiyonerlerin zevki için sürekli bir kaynak olduğunu kanıtlamıştır.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder