13 Mayıs 2012 Pazar

Ronald Stephen Riddick


Ronald S. Riddick Santa Monica, Kaliforniya'da doğdu. 

Batı sanatının romantik figüründen hala natürmort eserleriçin geniş bir konu yelpazesi ile 20. yüzyılda Güneybatının en tanınmış sanatçılarından biri oldu. 

Onu sanata büyük bir şirket sanat yönetmeni olan babası tarafından teşvik edildi. 

Bir çocuk olarak, Güney California'da büyüyen Ron, Roy Rogers ve batı filmlerine aşık oldu. Ron, Los Angeles Tasarım Sanat Merkez Koleji,ni yoğun okudu. 

O daha sonra ticari bir sanatçı olarak çalıştı. Onu duygusal ve ruh olarak sanat için çaba göstermeyi gerektirecek Sergei Bongart,un bir resimi onun hayatını değiştirdi. 

1979 yılında Ron, Arizona,ya taşındı. Ekim 1997 yılında, Amerika Kovboy Sanatçılar,a seçildi. Onun stüdyo,su Tucson,un on km doğusunda, 5000 metrekare bir bina. 

Onun için stüdyo,su bir öğretim için, hayatının önemli bir parçası. Karısı, Natalie, kariyerinin işlerini yönetir. Açık havada sık sık toplantılara katılır. 

2000 yılında Riddick, iki "Lakota Sioux" kız kardeş eseri, Prix de Batı, Oklahoma City of Fame Cowboy Hall, Frederic Remington Ödülü "Lakota Su Maidens." Ressam Riddick, guaş boya için bir altın madalya kazandı. 

O, sanat yaşamı içerisinde daha birçok ödül kazandı.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder