7 Mayıs 2012 Pazartesi

HongNian Zhang

Hongnian Zhang, akademik olarak geleneksel Batılı gibi çalışan Çinli bir Amerikalı Yağlıboya ressamı. Bu yetenekli sanatçı tarafından İşleri Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Tayvan ve Japonya'da müze, galeri, şirketler ve özel koleksiyoncular tarafından sergilenen ve cesitli davetlerle sergiler elde etmiştir.

Çin'de büyüdü, Bay Zhang,ın genç yaşta sanat kariyeri gerçekleşti. O Pekin'de son derece seçici ve prestijli Merkez Sanat Akademisi,ne bağlı Yüksek Okulu'nda üst öğrencilerinden biriydi. Kültür Devrimi patlak verdi ve geçici olarak onun sanat eğitimine sekteye ugradı. 1970 yılında Zhang ve sınıf arkadaşları uzak kırsal alanlara zorunlu çalışma kampına gönderildi. Ona, 4 yıl orada emek ve yaratma sanatı yasaklanmıştı.

1974 yılında, Hongnian Pekin,e döndü ve kısa sürede yükselen bir yıldız haline geldi. Pekin Sanat Akademisi atanacak en genç sanatçı olarak kamuoyunun dikkatine kalpten yakalandı ve büyük ölçekli yağlıboya tablolar oluşturdu.

Onun yenilikçi yağlıboya calışmaları "Scar Sanat", Kültür Devrimi'nin acı anıları incelendi ve Çin,de önemli bir sanat hareketini geliştirmesine yardımcı oldu. Onun "Scar Sanat" resimi, ve sonra Were Young, kendi daimi koleksiyonuna ve de Çin Ulusal Sanat Müzesi tarafından satın alındı. 1979 yılında Çin Sanatçıları Derneği,ne seçildi. 

O şerefine ulaşmış o zamanın en genç sanatçısı oldu. 1984 yılında, onun kış hazırlığı, Tibet hayatını resmeden ilk yağlıboya, eserleri Bronz Madalya kazandı. Ayrıca Ulusal Sanat Müzesi tarafından satın alındı. Aynı zamanda, Hongnian son derece seçici ressam olarak Merkez Sanat Akademisi Yüksek Lisans programına kabul edildi.

Ertesi yıl, Zhang Batı sanat bilgisini genişletmek için Amerika'ya geldi. 1986 yılında New York Grand Central Sanat Galerileri gösterisi,nde beş sanatçılardan biri oldu "Çin'den Gerçekçilik." Bu çığır açan sergi Batı dünyasına Çin,in yağlıboya ve heykellerini tanıttı. Art News ve CBS görüşmeler ve olumlu eleştiriler ile şovlar medya grupları arasında yer aldı. 

Hongnian,ı de Grand Central de, onun 1988 solo gösterisi, Tibet pastoral temalarını keşfetmeye devam etti.

1991 yılında, Hongnian Woodstock, New York'a taşındı ve gerçekçi eserler oluşturarak devam etti. O, Çin ve Amerikan tarihi resimleri, ve sonunda çağdaş Amerikan yaşamına katmak için konu genişletti. 

Çin tarihi üzerine yaptığı geniş çaplı destansı tablolar çeşitli National Geographic özellikli edilmiştir. Bu resimlerden Dördü onların daimi koleksiyonu National Geographic Society tarafından satın alındı.

2000 yılında Zhang ve eşi, sanatçı Lois Woolley, Yin Yang birlikte Resim Kitabı yazmış. Bu kitap felsefe ve boyama yöntemlerini açıklar. 

2008 yılında, Çin'in Ren Min Mei-Shu Publishing Company, Çin Çağdaş Seçkin Yağlı Boya Ressamları üzerindeki Yaşamı Masters monografi serisi bir sanatçı olarak Zhang seçildi.
Hongnian Zhang New York Bilimler Akademisi'nin yüksek lisans programı ve Sanat Woodstock Okulu hem de, uzun yıllar Amerika'da yağlıboya öğretti. 

Son zamanlarda, Bay Zhang Görsel Sanat Fudan Üniversitesi Şangay Enstitüsü'nde Yağlıboya Resim profesörü. Halen Destanı ve Tarihsel Resim için bir ortaklık kurmak için diğer Çinli sanatçı ile çalışıyor.


araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder