25 Mayıs 2012 Cuma

Robert Gavin

Robert Gavin, R.S.A. (1827 - 5 Ekim 1883) İskoç ressam. Peter Gavin, o 1827 yılında doğdu (Leith) bir tüccarın ikinci oğlu idi. 

O Leith Yüksek Okulunda eğitim gördü ve yirmibir yaşında Edinburgh Tasarım Fakültesine girdi. Thomas Duncan altında incelenen bir ögrenci oldu. O çok popüler oldu, tanıdık ve rustik konularda çok sayıda çocuk figürleri ile ağırlıklı olarak manzara kompozisyonları boyadı. 

"Reaping Kız ve Phoebe Mayflower" bunlardan bazıları. Onun eserleri Kromozom litografi olarak yeniden üretildi. O 1854 yılında İskoç Kraliyet Akademisi'nin bir ortak seçildi. 

Yaklaşık üç yıl sonra bir sanatçı olarak ilerledi. O, bir şarap tüccarı ile işbirliği içine girmdi, ancak yaklaşık bir yıl sonra o sanat eğitimlerine yeniden devam etmişdir. 

O İskoç Kraliyet Akademisi,nde sergi düzenli ve 1855 ve 1871 yılları Londra'da Kraliyet Akademisi'nde birkaç fotoğrafı sergilendi. 

1868 yılında Amerika'da bir tur yaptı ve zenci hayatın birçok karakteristik aşamalarını boyadı. O, yurda dönüşünden sonra Fas'a gitti. Ressam R. Gavin, çok sayıda Mağribi resim yaptı. 

1879 yılında bir akademisyen oldu ve diploma aldı. Onun bir cok resimleri İskoçya Ulusal Galerisi artık. 

O, 1880 yılında İskoçya,ya döndü ve 5 Ekim 1883 tarihinde kendisinin ikamet ettigi Edinburgh yakınlarındaki Newhaven,de gerçekleşen ölümüne kadar Mağribi yaşamı ve görgü konularını boyamak için devam etti. O Warriston mezarlığına gömüldü.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder