25 Mayıs 2012 Cuma

Rafet Oral

Ressam Rafet Oral, 23.04.1955 Kağızman doğumlu. Çocukluğu ve gençlik yılları Iğdır'da geçti. O, 5-6 yaşlarında resim yapmaya başladı. 

R. Oral, uzun zamandan beri görsel sanatların içinde. Yetenekli Ressam Oral, Liseden sonra tahsiline bazı nedenlerden dolayı devam edemedi.

Ressam Oral, 1977 yılında askerliğini bitirdikten sonra, Bursa'da İş Bankasında veznedar olarak atandı ve 1998 yılında emekli oldu. O, Şu anda Antalya'da yaşamakta.

Çocukluğundaki o ilk günlerden beri resim sanatına hiç ara vermedi. Doğuştan var olan yeteneğini kendi çabalarıyla sürekli çalışarak geliştirdi.
Ressam,ın Bursa, Bodrum, İstanbul ve Muğla'nın Ortaca ilçesinde sergileri oldu.

Şu anda dünyada yaşayan en iyi fotogerçekçi ve hipperrealist resim sanatçısı olduğu lanse ediliyor. 

"Bir Sanat Araştırmacısı olaral sayın R. Oral Eserleri ruhu cezbeden türden, bazen kışkırtıcı, bazen de düşündesliğe sevkediyor ama eserlerdeki şefkat insanın en ince kılcaldamarlarından zerkoluyor inceden inceye her zerreye. 

Türkiye,de Uluslararası Sanat Arenasında boy gösterecek Rafet Oral gibi bir cok sanatçıların varolduğunu biliyorum, umarım Türk (Görsel) Sanatı, sanata-sanatçıya deger veren bilincli toplumun sayesinde yücelir. 

Onun çalışmalarındaki masumiyet bir Pino Daeni bir Andrew Atroshenko ve Wendy McArthur gibi sanatçılarla tarz benzerliği taşımakta. 

Renkleri ve ışıgı çok iyi kullanan bir yetenek oldugu aşikar.

Ülkemizde görsel sanatla ilgilenen ve sanata değer veren sanatseverlerin Rafet Oral WEB PORTAL,ini ziyaret etmesini tavsiye ederim."

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

1 yorum:

  1. Inanimaz gercekci - adeta cizim mi fotograf mi fark edemeyecek kadar birbirinden guzel eserler !!! Tebrikler !!! Herkesin gormeye deger eserler !!ZULI V .

    YanıtlaSil