13 Mayıs 2012 Pazar

Kenneth Riley

Kenneth Riley özgünlük, etnografya ve tarih için, sadece özel değil, aynı zamanda alegori ve maneviyat üzerine çalışmaları. O, klasik sofistike, nazik ve duyarlı olarak anılmıştır. 

Ailesi, Hollandalı çiftçiler İrlandalı göçmenlerin soyundan geldi. 

O, kuzey-merkez Missouri'de bir nehiri olan Waverly,de küçük bir kasabada doğdu. Eddie Lain tarafindan yetiştirilen Riley bazı başarılı turneler kazandı. 

Onun sanat,a olan gerçek kariyeri olduğu ortaya çıktı. K. Riley, Thomas Hart Benton ile resim eğitimini Kansas City Sanat Enstitüsü,de aldı. Ayrıca Howard Pyle ile çalıştı öğretmen Harvey Dunn, onu etkilemiştir. Dünya Savaşı sirasinda mücadele eden sanatçılarından biri olarak İkinci Sınıf görev Sahil Güvenlik Uzmanı olarak bulundu. Savaştan sonra Riley The Saturday Evening Post ile başlayan ve daha sonra Yaşam ve National Geographic ile çalışan, bir illüstratör olarak ünlü oldu. 

Utah'taki Brigham Young Üniversitesi'nde ders vermeye davet edildikten sonra, Riley ince bir sanat kariyeri için Batı,ya taşınmaya karar verdi. O zamandan beri, Riley Kraliyet Batı Suluboya Sergisi, Tucson Sanat Müzesi, Pekin'de Amerikan Batı Sanatı Driscol toplanması ve Denver Tarih Kurumu çalışmalarını göstermiştir. 

Onun birçok ödülü Amerika Kovboy Sanat gösterilerinde Altın ve Gümüş Madalya kazandi. Bunu takiben Stetson Ödülü, Roundup Müzesi Ödülü en İyilerini içerir. 

Onun resimlerinde Beyaz Saray, Smithsonian Enstitüsü, Hava Harp Akademisi ve West Point Müzesi'nin daimi koleksiyonlarında bulunur. 1995 yılında Batı sanatının en yüksek onurunu kazandı.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder