5 Mayıs 2012 Cumartesi

William Scott Jennings


William Scott Jennings, 1973 yılından beri profesyonel bir sanatçı olmuştur. O 1976 yılında ticari sanat kariyerine başladı. 

1978,de New Mexico, Arizona ve Teksas,ta sergi çalışma gösterileri oldu. Sedona, Arizona, Taos, New Mexico ikametinden sonra William Scott Jennings, 2009 yılında CO, Boulder,e taşındı. Onun resimleri ABD Washington'da Capitol, DC ve Ford Motor Company gibi dünya çapında kurumsal ve özel koleksiyonlarda yer alıyor.

Amerika Yağlı Boya Ressamları Master İmza Üyesi (OPA-M),
Laguna Plein Air Ressamlar Derneği (LPAPA) Üyesi
Colorado Plein Air Sanatçılar (Poli) Üyesi
Rocky Mountain Plein Air Ressamlar (RMPAP) Bir İmza Üyesi
Kaliforniya Sanat Kulübü (CAC) üyesi 'Devlet Sanatçısı

Jennings 'çalışmaları hakkında Özellikle makalelerde Güneybatı Sanat Dergisi, Batı dergisinin Sanatı, Batı Sanatı Collector dergisinde çıktı, Magazin Santa Fe ve Sanat Business News gibi Amerikan Sanatçı Dergisi, Uluslararası Sanatçı Magazin dergilerinde boy göstermiştir.
Kaliforniya'da Haggin Müzesi'nde "Çağdaş Sanatçılar Boya Yosemite",ye katılmaya davet edildi.

Onun eserleri "Kırmızı Duvar" America West Havayolları'nın uçuş dergisi Ağustos 2001 sayısı için kapak resmi olarak seçilmiştir. Amerika'nın 10. Yıllık Ulusal Show Yağlı Boya Ressamlar Jennings,in resmi "Kış Güneşi" için Kurucular Ödülü'nü ve 2004 yılında Yüksek Lisans Başarı Ödülü aldı. 2001 Laguna Beach Plein Air Invitational Scott Crystal Cove üzerine boyama "Sunset için bir mansiyon ödülü kazandı.
1998 Altın Madalya ve Büyük Ödülü Kazanan En İyi ressam oldu. 

Jennings,in resimleri iki kitap için kapak resmi olarak kullanılmıştır: En son A Roadside Rocky Mountain National Park Rehberi ve Fiziksel Jeoloji, bir üniversite ders kitabı. 1989 yılında, Scott Japonya'nın büyük şehirlerde pek çok karma sergiye ilk katıldı. Çalışmaları sürekli olarak ülke çapında sattı. Scott 1984 New Mexico Profesyonel Sanat Sergisi,nde üç ödül birden kazandı ve eserleri şimdi Santa Fe, New Mexico State Capitol koleksiyonunun bir parçası.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder