28 Mayıs 2012 Pazartesi

Jose Royo

Jose Royo Valencia, İspanya,da 1941 yılında tarihinde dogdu. Royo bu ise erkenden(9) sanatsal yetenek göstererek başladı. 

Onun babasının ünlü bir doktor ve hevesli bir sanat meraklısı. 

Royo icin özel hocalar tutuldu ve çizim-resim ve heykel dalında talimatla çalıştı. 

Royo, Valencia Güzel Sanatlar San Carlos Kraliyet Akademisine girdi. 

Aldolfo Ferrer Amblat, San Carlos Akademisi Sanat Araştırmaları Başkanı ile özel olarak o sanatsal çalışmalarına devam etti. 

O da diğer ünlü ustaları Velasquez, Renoir, Monet ve Sorolla,yu incelemek için bu dönemde Avrupa'nın en önemli müzeleri gezdi.

Etkileyici paralelliklerdeki çalışmaları İspanyol ressam, Joaquin Sorolla etkilendigi söylenebilir. 

Hem Valencia doğmuş, hem klasik eğitim almış, hem vatanlarına-Valencia ve Akdeniz'in dramatik görsel özünü yakalama boyama stilleri içinde "olgunlaştı". 

Her ikisi de "Işığın ressamları" olarak tarif edilmiştir. 

Aynı zamanda ham güç dolu, henüz çıkmayan ve gizemli hem de Akdeniz konularınin en ustaca tedavisi kendi tarzı ile Sorolla eserleri ile harmanlanmış ezici etkisidir. 

Bir güneş, tuz ve deniz sprey ışık ve ısı hissi sahnede gerçekten orada olduğunu süpürme fırça darbeleri, renk kalın parçaya, koyu renk boya ve ağır göz yakalamak ve bir farkındalık o mutlak son ana kadar içeri doğru çeker. 

Royo, sadece görüntü aktarıyor, ama ruh hali ve atmosfer gibi. 

O,bugünün sanat dünyasında nadirdir, ama yine de uzman eski ustaların eserleri ile karşılaştırmak zorundadır eserlerini.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder