24 Mayıs 2012 Perşembe

David Gilmour Blythe

David Gilmour Blythe (9 Mayıs 1815 - May 15, 1865) en iyi satirik, politik ve sosyal durumları tasviri resimleriyle tanınan ve kendisini yetiştirmiş en iyi Amerikalı sanatçı.

David Gilmour Blythe İskoç ve İrlanda kökenli yoksul ailede 9 Mayıs 1815 Doğu Liverpool, Ohio'da doğdu. 16 yaşındayken, Pittsburgh, Pensilvanya,ya taşındı. Joseph Woodwell yanında  bir süre çırak olarak calıştı. Gezgin bir portre ressamı olarak onun daha sonraki çalışmalarında, Blythe Baltimore ve Philadelphia, New Orleans,a yaygın olarak gitti. Woodwell ile görev yaptığı dönemin dışında, Blythe bilinen bir sanatsal eğitim vardı. Blythe, eserlerinde sosyal beceriksizlik ve genel kavgacılığa yoğunlaştı. 

1850 ve 1852 yılları arasında, Blythe derin kayıplara uğratıldı. Babası ve eşi, eski Julia Ann Keffer, ikisi de öldü. Onun panorama mali girişim başarısız oldu. 

Bu sıkıntılardan sonra, eserleri giderek hiciv oldu. O portrelerinden uzaklaştırdı ve yerine sıcak sosyal ve siyasi konular resmeden tuvaller üzerinde yoğunlaştı. O, esaret ve göçe hem de genişlemeye karşıydı ve resimleri bir dizi konularda görsel puan yaptı. Blythe İç Savaşı sırasında askeri hizmeti yapmadı.

Çocukların onun resimlerinde duygusallık onların farklı olmaması için özellikle dikkat çekicidir. Blythe çocukları genellikle keskin bir zeka yerine yetişkin, alaycı ifadeler sergilerler. 

Onlar şehrin gürültüsünden ve karmaşasından uzak, havai fişek, puro - sigara, yumurta çalmak ve sinsilik gibi ve diğer formları düşkünlük, ve para için mermerlerde oynamak.

Mayis 15, 1865 tarihinde, Blythe alkolizm komplikasyonları nedeniyle öldü. Ölümünden itibaren 1940'lara kadar, yaşamı ve işi büyük ölçüde unutuldu. 1940'lardan bu yana, eserlerindeki büyüyen saygı ve prestij kazanmıştır. 

Onun resimlerinde Metropolitan Sanat Müzesi'nin daimi koleksiyonunda vardır. Smithsonian Amerikan Sanat Müzesi, De Young Müzesi ve Amerikan Sanat Butler Enstitüsü, diğerleri arasında Güzel Sanatlar, Boston Müzesi.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder