17 Mayıs 2012 Perşembe

Rob Hefferan


Romantik Ressam Rob Hefferan Warrington, İngiltere'nin kuzeyindeki Cheshire bölgesinde 1968 yılında doğdu.  

O, küçük bir çocuk olarak resim çalışmalarına başladı. 

"Hayalini kurudugum gibi bir sanatçı olmak istedim." Diyor Rob. "Ben resim kitaplarından dinozorları ve uzay görüntülerini kopyalamak ve kitapların yanı sıra ressamlardan çizimlerimin gerçek olamayacağı karşısında hayal kırıklığı hissettiğimi hatırlıyorum."

O, Güneybatısında Birleşik Krallık'ta Cornwall aile tatilleri sırasında, Rob açık havada zevk olarak ve bir İzlenimci olaral eserler kopyalıyordu. 

Rob girdigi Lise ve üniversite boyunca çok sayıda sanat yarışmaları kazandı.

O ilk illüstrasyon okudu ve daha sonra gerçekçi bir boyama tekniği geliştirmek için gittigi Manchester Üniversitesi,nde okudu. 


O, son on yıl içinde benzersiz bir stil,le olgunlaştı. 

1991 yılında üniversiteyi bıraktı ve illüstrasyon ajansına katıldı ancak o zamandan beri ilgisi sadece bu ince sanata kaymıştır. 

Onun tarzı tam ayrıntıları yakalamak. Onun ustaca oluşan figüratif eserlerin güzelliği, formu içinde hafif bir derlemesi vardır. 

Her iş içinde zımni hikaye uyandıran bir şey var ve izleyici çeker ve görüntüler neler olup bittiğini oluşturmanızı sağlar. 

Rob Rafaelitleri, Fransız İzlenimciler, Degas ve Norman Rockwell illüstrasyonlar gibilerinin etkisinde kaldı. 

Rob ilham almak bilgi tazelemek açısından sık sık galerileri New York, California, Nevada, Tennessee ve Louisiana,daki galerileri (ABD) ziyaret eder.

2001 yılında Rob Hefferan,ın figüratif eserleri, İngiltere,nin en ünlü yeni sanatçılarından biri haline gelmiştir. 


Zaten galerilerde çok ilgi olmasindan dolayi da onun resimleri saat içinde tükeniyor. 

İngiltere'nin Birmingham Ulusal Sergi Merkezi'nde İlkbahar ve Sonbahar Fuarlarına katılmasını sağlamak ve yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri'nde bir hit olacağa benziyor.

Boş zamanlarında Rob çalışan bir sanatcıdır. 


O, Kendi müzikal olmasa da, Rob geniş bir CD ve kayıt koleksiyonuna sahiptir. 

"Ben müziği seviyorum." Diyor Rob. 

"Ben çalışıyorum ve bazı şekilde müzik ve resmin ruh halini etkilemeye yardımcı olur ve o zaman hislerim yola çıkmaya yardımcı olur." Rob Hefferan eşi ile Lancashire, İngiltere,de yaşıyor.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder