26 Mayıs 2012 Cumartesi

An He

Ressam An He, Guangzhou, Çin,de 1957 yılında doğdu. O sanatsal bir ailenin içine doğdu. O genç yaşta babası saygın bir sanatçı ve Sanat Profesörü altında idi. Daha sonra Guangzhou,da Çin,in üst akademilerinden biri olan Güzel Sanatlar Koleji'nde okudu. 

İlginçtir, babasının üst öğrencisi, Guan ZeJu, daha sonra akademi,de öğretmeni oldu.
Akademiye devam ederken Çin Sanatçı Derneği, sadece profesyonel sanatçılar için bir üst olan bu ulusal örgüte katılması için davet edildi. 

24 yaşında seçilen en genç üyeydi. Bu onun ilk onurdu. O zamandan beri, onun resimleri yaygın olarak Çin genelinde birçok ilde sergilendi. 

Ayrıca yayınlar için kitap kapakları ve illüstrasyonlar yüzlerce yapmak için görevlendirildi. O, Çin'de çeşitli Ulusal Sanat Mükemmellik ödül kazandı. 

Eserlerinin üçü Pekin Güzel Sanatlar Nationall Müzesi'nde sergilenen kalıcı koleksiyonlar için Çin hükümeti tarafından satın alınmıştır.

An He,1988 yılında San Francisco'da yaptığı kalıcı evi yapmadan önce New York'ta yerleşti. 1985 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne geldi. 

Figüratif resim üzerinde uzmanlaşmış, onun romantik resimleri ülkenin sanatçıları içinde en çok aranan biri haline gelmiştir. Kadınlar için muazzam hayranlık ve saygı her eserinde  görülüyor. 

Onun için konu, iç güzellik içine bir göz. O, kadınları genellikle bazen bir bahçe içinde, bazen zengin bir iç tefekkür bir anda yakalanmış. Bale temaları ve müzik aletlerinin yanı sıra kendi bestelerini kendi yolunu bulmak. 

Onun konularında her zaman nefes kesici zaman vardır.
Onun tarzı diğer sanatçıların yanı sıra koleksiyonculardan büyük ilgi görüyor. Ayrıca portre konusunda uzmanlaşmıştır ve Birleşik Sates, Avrupa ve Asya'da koleksiyoncular tarafından alınmıştır.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder