12 Mayıs 2012 Cumartesi

H. Weiss

Yaptığı duvar resimleri fresk ve vitray pencereler H. Weiss manzara ve portre gibi tuval üzerine çalışmaları ile tanınır.

Annesinin bir ressam, piyanist ve bir mimar olan babası tarafından küçük yaşta sanat,la tanıştırıldı.

Geleneksel eğitim sonrası o çizim - resim ve sanat tarihi okudu.H. Weiss,  Polonya'daki Güzel Sanatlar Akademisi'ne devam etti. 

Daha sonra Profesör Boudouin de Courtenay tarafından finanse edilen (Anıtsal Sanat ve Kompozisyon) okul,a gitti. Henry ayrıca, iki yıldır vitray atölyesinde çırak olarak çalıştı.


Polonya'da o duvar resimleri, portreler ve tasarım vitray pencereler boyamak için birçok Komisyonlar aldı.

1985 yılında başlayarak, H.Weiss iki yıl İtalya'da yaşadı. O,  tavan süslemeleri ve duvar resimleri Roma çevresinde villa portreleri üzerinde çalıştı.

Oradan ABD'ye taşındı. Doğu Kıyısı boyunca yoğun seyahat etmiş yerlerde kaybolmuş tarihilerin sanat ve dekorasyonu inşası üzerinde yeniden çalışmaktadır: ABD Capitol Binası, Scottish Rite Tapınağı, Washington DC, Michigan State Capitol, Yüksek Mahkeme Binası , Manhattan NY ve diğerleri.

1995 yılından beri büyük ölçekli duvar resimleri ve City Hall ve San Juan gibi birçok diğer binalar için dekorasyonlarında Porto Riko,da çalıştı.

2004 yılında yeteneklerini
çalışmalarına adamıştır. 2005 New York Uluslararası Artexpo, onun resimlerinden bir dizisini sergiledi.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder