5 Mayıs 2012 Cumartesi

Ross Stefan


Ross Stefan, Milwaukee - Wisconsin,de 1934 yılında doğdu. Reklam çalıştı. O, küçük yaşta sanat,la tanıştı, ve genç Ross Stefan,ın 13 yaşında ilk tek kişilik gösterisi vardı. 

İlk büyük etkisi Wisconsin,in illüstratör,ü Dan Muller stüdyosuna olan bir ziyaret  kariyerinde önemli gelişimenin tek dönüm noktası oldu.

O Arizona Üniversitesi'nde bir sanat öğrencisiydi ama, sağlık nedeniyle, Ross Stefan, 1953 yılında güney Arizona taşındı. Boş zamanlarında, Stefan ilham perisi Norman Rockwell ile kendini yetiştirmiş bir tarz kullanarak bir illüstratör olarak çalıştı. 


Ross Stefan Üniversitesi'nde yaptığı çalışmalara ve kurulmuş bir stüdyoda ve galeride 1955 yılında tam gün başlamak için ikna oldu. 

Bu Ross Stefan,ın ilk bakir Batı'nın insanlarını ve manzaralarını boyaması ve çizimi, için firsattı ve çöle gitti.

New York'ta yaptığı tek kişilik gösterisi neredeyse açılış gecesinde tükendi. Şöhret, 1971 yılında Ross Stefan,a geldi. 


Bu noktadan itibaren, Stefan çalışmaları arasında en çok imrenilen ve Phippen Müzesi, Harmsen Koleksiyonu, Denver Sanat Müzesi, Pierce Batı Koleksiyonu, Phoenix Sanat yaptığı işin ana retrospektifleri ile, Arizona eyaletinde toplanan Müze ve Sangre de Cristo Sanat Merkezi,nde eserleri yer almaktadır.

Ross Stefan işi genellikle "Güneybatı Empresyonist", oransal doğruluğu ve onun manzaraları, figürleri ve mimari tasvirleri mekansal bir gerçekçilik dikkate almadan hesap yaptığı geniş darbelerle ve artan renk paleti içine alan bir azalma olarak tanımlanır. 


Ross Stefan pueblo yaşam sahneleri ve güney Arizona manzara türünün arketipler ve onun mirası yirminci yüzyılın önde gelen Arizona sanatçılarından biri olarak güvenlidir. Ross Stefan 1999 yılında öldü.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder