2 Mayıs 2012 Çarşamba

Steven Lang


Steven Lang (d. 1960) bir Ressam. O 1972 yılı Kasım, 12 yaşında iken, bir kitaba aşık oldu. Harold McCracken tarafından yazılan Frederic Remington Kitabını kazandı. Noel,de bu kitabı ağacın altında olması için dua etti. Ailesi maddi mütevazi idi; Çünkü umudu kasvetli idi. Annesi Noel günü kitabı onun değerli eşyaları arasına koydu. Frederic Remington bu gün onun kariyerinde en etkili Batılı sanatçılardan biri olmaya devam etmektedir.

Pawnee ve Cherokee kökenli Kızılderili olmak her zaman Steven,in favorisi olacaktır. Erken dağ adamlarını ABD Süvari ve öncülerinin tüm tarihsel gecmisini kesfetmek ve yaban hayatı, manzara, tam anlamıyla Amerika'nın batı mirasının nostaljik halini resmetmek için, gerekli zamanlarda kovboy, sığır ve çiftlik hayatından yaratıcı enerjiye odaklanır ressam.

Yaşayan tarihin canlandırılmasında Steven,in katılımı ve fikirleri, özgünlük ve kültürel gerçeklerin ilk elden görme rezervuarı ile onu sağlar.
Batı Amerika Birleşik Devletleri uçsuz bucaksız  yaşam buzulları ve yol belgelerin o Hint kültürünün deneyimli bilgi sahibi. 
 
Batı,nın sınır yaşamı ve Amerika'nın güzel manzaraları onu Amerikan Batı'nın mirası yansıtan tuval üzerine yağlıboya resimler oluşturmasını sağladığına inanıyor.

Southwest Sanat dergisi Nisan 2000'de, Steven Story Teller Eski Batı,nın büyülü masalları ile tuvallerine dolum ve onun resimlerinde tarihsel gerçekleri doğru açıklamalarla dinleyici ve büyüleyici eserler olarak yer aldı. 

Bu anlatımlar yaptığı çalışmanın bir hallmarkNative Amerikan Canlandırması ve koleksiyoncuları için çok takdir edilir bir anlayış haline gelmiştir.

2002 yılı Kasım ayında, Steven Amerika Lisans imza üyesi ve Yağlıboya Ressamlar olmak üzere seçildi. 

Kimi eserleri, İçişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından bir "üstün sanat işi" olarak övülmüştür.

Mayıs 2010 yılında Steven, Kızılderili Sanat Ödülleri Prescott, Arizona'da yapılan Gösteri Phippen Batı Sanatı onun resmi Home Phippen Vakfı Ödülü aldı. 

Geçtiğimiz on yılda, adı Steven Lang ince batı sanatı ile özdeşleşmiştir. 

O gerçekçi eserlerin orijinalleri yurtdışında ve özel sanat kurum - kurumsal patronlar tarafından aranır. 

Steven ailesi ile Monterey  Kaliforniya'da yaşıyor.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder