2 Mayıs 2012 Çarşamba

Ramon Kelley


Ressam Kelley 1939 yılında doğdu. Ramon Kelley Denver, Colorado,da çok iyi tanınan bir sanatçı. O, sanat,ta cok üretken ressam olarak bir ömür harcadı. Ramon Amerika Pastel Derneği kurucu üyesidir. "Fame Pastel Hall" adı verildi ve aynı zamanda Amerika Yagliboya Ressamlar ve birçok sanatçının toplumun bir üyesi tarafından Yağlı Boya Ustası seçildi. 

Denver Sanat Öğrenci Ligi'nin kurucularından biri olarak, geleceğin sanatçılarına ve eğitimine çok onun zaman vermiştir. Ramon sanat üzerine birçok kitap, çok sayıda dergi yazıları ve DVD yazarıdır. Onun sanat eserleri müzeler, şirketler ve dünya çapında koleksiyoncular ve de bireyler tarafından aranıp satın alınır.

Ramon Kelley sanatı duygu dolu. Bu tablolar, onun model kişiliği, kendi ruh ve düşünceleri ile bir yapar. Gündelik nesnelerin natürmort onun gözlerini ve o boyar gibi derin bir duygu ile onları görüntülemek için hayatını zenginleştiren güzellikle sonland
ırır. 

Tüm ortamlarda, size bir ana tanıştım biliyoruz. Bu hayatın bir parçası olarak sahip olmak ve onun sanatı ile yaşamak için bir sevinç. Bu dünyaya Ramon Kelley armağanı. O sadık bir aile babası ve arkadaşı. 

Denver Sanat Colorado Enstitüsü bursu kazandı ve 1960'lı yılların başında tarafından Denver,e kalıcı olarak yerleşmişti. Eşi ve küçük oğlu destekliyordu. O, akşamları portre çizimleri yaparak, illüstratör ve grafik tasarımcı olarak çalıştı.

İlk suluboya ile Helen Gapen Oehler'in Ödülü'nü kazandı Amerikan Suluboya Derneği yıllık sergisinde, kabul edildi. Aynı zamanda, Ramon, Amerika Pastel Derneği'nin ilk üyelerinden biri oldu. 

1985 yılında, Pastel Toplum Ramon Master pastel ressamı belirlenen ve 1986 yılında, New York'ta Amerika Pastel Society of Fame Pastel Hall,e seçildi. O Yağlıboya Amerika Ressamlar ve Batı Sanatı Ulusal Akademisi üyesidir.
Kelley şimdi, suluboya, pastel, akrilik, yağlı boya ve karakalem çalışan ABD'nin en tanınmış ve toplanan sanatçılar arasında yer alıyor. 

Pek çok sanat manzarasi üretilen ancak neredeyse her zaman güzel Hispanik ya da Hintli kadın, onun anlayışlı karakter portreleri ve onun yansıtıcı nü,leri en ünlü olmuştur. 

Genç bir sanatçı olarak tanınma ve profesyonel büyümeye devam eden, Ramon Kelley onun güçlü figürlü resimleri üzerinde büyük bir etkisi olan Rus sanatçı Nicolai Fechin kredisidir. Ramon ve karısı Denver, Colorado yasiyor.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder