3 Mayıs 2012 Perşembe

Ann McLeod


1979 yılında Ann McLeod Arizona eyaletinde geldiğinde, o kendini evinde olduğunu hissetti ve bağırdı, "Bu cennetidir." Neredeyse yirmi yıl sonra, hâlâ güneybatı güzelliğinden ve çeşitliliğinden esinlenerek eserler resmediyor. Ann,ın Güneybatı ruhunu dokunuyor ve birkaç yerde bir şekilde onun yaratıcılık anlayışına kıpırdanış getirmiştir.

Bir komşusu onun sanatsal eserini hediye olarak aldığında Ann, Florida,da yirmili yaşlarda sanat kariyerine başladı. Bu onun hayatında önemli bir dönüm noktası oldu. Bir yıl içinde, o gösterilerde çalışmalarını hemen satabiliyordu. 

Ancak, onun kendi kendini yetiştirmiş yeteneklerini daha da ötesine gitme ihtiyacını farketmesine yol açtı. O, Donovan ile çalıştı ve çok başarılı oldu. Resim boyamada deniz manzaraları üzerinde yoğunlaştı. Bu süre esnasında, o, William Draper tarafından suluboya gösterisine katıldı ve dolayısıyla onunla çalışmaya başladı. 

Birkaç yıl içinde, o birincilik ödülü aldığında Güneydoğu boyunca  başarılı gösterilerde büyük satışlar elde etti.
Ann ilk elden deneyim gücünü resimlerinin orijinalliğini gerçekleştirmektedir. Son on yıl içinde, o iş için referans malzemeleri toplamak için her yaz geziler için davetler almıştır. 

Hissettiği daha önemli ziyaretlerinin biri,de ona oldukça iş verebilen Grand Canyon,u üzerinden on günlük bir rafting gezisi oldu olmuşutur. "ışık yansımaları hakkında onaçok şey öğretti bu gezi."
Ann,da Doğa sevgisini kolayca tanınabilir ve çalışmalarına belli bir teklik katıyor. 

Onun resimlerinde şekilde öğleden sonra güneş ışığı atmosfer ışığı kırmızı, altın ve mor gizemli bir dünyanın içine büyülü ve Grand Canyon,u bir yer çöl, vadi ona hayranlık gösterirler. Onun iş gücüyle bir sahne hakkında belli bir ruh hali yaratmak ve izleyiciye bunu haz olarak çevirmesinin altında onun zekası ve de ustalık yeteneği yatar.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder