12 Haziran 2012 Salı

Vittorio Dangelico

Vidan (Vittorio Dangelico) Roma ve Floransa zarif şehirler arasında yuvalanmış Perugia, pitoresk şehrinde doğdu. Vidan,ın gençliğinde hemen sanat tutkusu fark edilir.

Onun meslekte anında kurulan coşkusu böylece "Liceo Artistico di Milano" ve daha sonra "Accademia Brera" ve içinde "Belle Arti delle" dahil İtalya'da en iyi sanat okullarında okuyan bu üstün yetenek her hali ile takip edildi. 1988 yılında ABD taşındığından bu yana, Vidan son derece disiplinli iyi bir kariyer edindirilerek yetiştirildi. 

Romantizm çok rekabetçi sanatçıların dünyasında güçlü biri olarak bugün hala kabul edilmektedir. Vidan,ın amcası ünlü sanatçı Pino Daeni,nin yanındaki bir galeride eserlerini boyar. 

Vidan orijinal portre ve manzarada dünyanın önde gelen dışavurumcu sanatçılarından biri olarak ün kazanmistir. Vidan,in, birçok prestijli galerilerde eserleri sergilenmis bulunmakadir.

Bu eserlerin çoğu, Doubleday, Haper-collins, Harlequin, Zebra, Berkeley ve Ballantine gibi güvenilir kitap yayıncılarında görülebilir. 

Vogue İtalya, TV Guide, anlık ve Mary knoll tebrik kartları ile diğer projeler için sınırlı zamanlara ithaf ederken vs. Vidan,in gercek adi "Vittorio Dangelico" dur. 

Vidan, her zaman amcasi gibi muhtesem eserler yaratmakta.

Vidan eserleri ulusal-uluslararasi sanat galerilerinde sergilenmektedir. Onun bir cok tablolari sanatseverlerin evinin duvarlarini süslemektedir.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder