13 Haziran 2012 Çarşamba

David Jon Kassan


David Jon Kassan'a (Little Rock, Arkansas, 1977 doğumlu). 

O, en iyi boyutlu gerçekçi portreler için bilinen bir çağdaş Amerikan ressam. Resimleri arka ya da figüratif konuları birleştirmek "Tromp l'oeil doku çalışmaları,"nı Franz Kline ve Robert Rauschenberg esinlenerek yapmaktadır. 

Bu ikili temsil stratejisi Kassan'a notları, parçaları çelişkileri için sürekli bir natüralist, figüratif resmin tekniği ile belge gerçeğini öğrenmek için artı çaba verir.

D J. Kassan Brooklyn,de yaşıyor New York çalışıyor. D.J. Kassan dünyanın çeşitli kurumlarında resim dersleri ve atölye çalışmaları öğretir.

David Kassan, Syracuse Üniversitesi, Syracuse, NY, Görsel Sanatlar ve Sahne Sanatları Fakültesi'nden 1999 yılında bir B.F.A. aldı. O National Academy(Ulusal akademi)de çalışmalarını sürdürdü. New York, Manhattan'da Sanat Öğrencileri Birliği ve Amerika Portre Derneği, New York, İllüstratörler Derneği'nin Sanat Öğrencileri Ligi, ve İletişim Sanat dergisi,nden resimleri ödül kazandı.

Ayrıca, kendisi, 2003 yazında kroki çalışması ve İtalya'ya seyahat etmesi icin Newington-Cropsy Vakfı'ndan Seyahat Bursu kazandı. 

Kendi çalışmalarına ilham kaynağı olan çeşitli şaheserlerin kroki çalışmalarını araştırmalarla gerçekleştirdiler.

Kassan'a derinin altındaki kas yapılarının bilimsel bir anlayışı yansıtan, yoğun insan anatomisi okudu. Kassan Günlük gibi Sanatçı olarak dergiler için konuyla ilgili ve birçok makale "Portre Anatomisi için Sanatçı Kılavuzu" bir yayın da dahil olmak üzere, taşıma duygulara konu ve ilişkisi üzerine bir çok makale yazmıştır. 

Pigmentlerin katmanlı uygulama yaratma onun tekniği olmuştur. O, deri ve eti son derece gerçekçi bir izlenim oluşturma gibi çalışmalarına eleştirmenler tarafından olumlu notlar almıştır.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder