7 Haziran 2012 Perşembe

Memik Kibarkaya

Memik Kibarkaya, 1950 yılında K.maraş’ın Pazarcık ilçesinde dogdu. Ailesi tarım sektörüyle işdikal ettiginden ilk okula geç gitti. Kendi oyucaklarını kendi yapardı.  9 yaşında başladığı ilk okulda Atatürk portresi yapıp bayramlarda çocukların başına taç yaptıgında ilk okul ögretmenlerinin alkışını aldı.  Kömürle etrafa  resim yaptıgından ailesi tarafından dövüldü, agacı oyup saz yaptıgında annesi onu azarlardı "icat çıkarma derdi"orta okulda resim iş dersinden hep pekiyi alırdı ilk ve orta okulu aynı ilçede okudu.

Liseyi K.maraş edebiyat bölümünde okudu bir dersden kaçmak için seçmeli olarak müzik bölümünü seçdi arkadaşının resim ödevine bir kitap kapagı yaptı resim ögretmeninin dikkatini çekti atölyeye dışarıda devametti.

Edebiyat okudu yüksekfen puanıyala Fırat Üniversitesi Veteriner fakültesine girdi. Üniversiteye meslekdaşı ünlü şairimizin M.Akif Ersoy’un portresini yaparak dikkat çekti. Anadolu’nun çeşitli il ve ilçelerinde veterinerlik,ilçe müdürlügü ve il müdürlüklerini yaptı.

1997 de Tarım bakanlığında daire başkanlıgına atandı sergiler açtı. 2000 yılında Türkiye Atom Enerjisine atandı araştırmacı kimligi ile tanındı. 

İlk defa tesadüfü orda bir kagıdı tanıyıp ona pasdeli ezerek bir çok maddeler le karıştırıp Muhammet İkbal’in dedigi gibi "kendi yolunu kendi kazmanla yap başkalarının yolunda gitmek insanlara zul verir" lafını düsdur etti M.Ali Kılayın "imkansızlık aptalların kullandı bir lafdır imkansızlık yoktur düsduru ve ünlü düşünür Osho’ nun bir ormanda giderken mutlaka insanların gittigi yoldan gitmeyin başka yerleri siz keşfedin lafınıda kendine ilke ederek araştırma kişiligini öne çıkarmayı yegledi.

en çok incindigim zaman inciyi dokurum demekdedir...O resim tekniginde yaglı pasteli ezerek çeşitli maddeleri karıştırıp resmi özel bir kagıda parmaklarıyla yapmakdadır. Açtıgı sergilerde basının dikkatini çekti bir çok tv kanalrında ve görsel basında tekniğini anlattı. 

30 yıldır resim sergileri açmaktadır. Hiç bir ders almadı ama kendinden önceki bir çok ressamı övkündü kopylarını yaptı sonunda kendi yanına düşdü en çok empresyonistleri kopyaladı. 

O, bir çok yurt dışı müzeleri merakıyla gezdi bir çok ressamın hayatını okudu resim benim ruhum derken o F.otyamla tanıştı onun bir portresini yaptıgında git ya emekli ol yada isdifa et resim yap dediginde o emekli oldu kendi atölyesinde resim yapmaya hız verdi bir çok koleksiyonerlerde eseri bulunan Kibarkaya 40 yılı aşkın resim yapmaktadır.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder