13 Haziran 2012 Çarşamba

Hu Ming

Hu Ming,in ataları antik Moğolistan gelmedir. Hu Ming 1955 Beijing dogumlu. Onları Han Hanedanlığı Liao Cheng Shan Dong İl,e gönderildigi söylenir. Bu güne kadar yaklaşık onlarca ailelerin soyadları hala Hu olanlar vardır.
Hu Ming,in anne tarafında doktorlar vardı ve orduda görev yaptılar. 

Hu Ming küçük bir kızken, anne ve babası her zaman "Sizin bir doktor olacağını umuyoruz" diye söylenirlerdi. Ancak Hu Ming,un içinde bir ilgi vardı, o sadece boyama istegi. Lisede iken Çin Kültür Devrimi tüm hızıyla devam etti. Hu Ming,in Öğretmeninin ilgisini çekti çünkü, biliyordu ona Başkan Mao'nun portresini çizelim dedi. Ancak Hu Ming annesi  bundan çok endişe duyuyordu ve Başkan Mao'nun portresini çizimini yapamıyorsanız o zaman aile için büyük bir sorun olacak ve hatta hapse atılabilirdi.

Çin'de Kültür Devrimi sırasında, Hu Ming Başkan Mao'nun portre çizimini ya da onun meşhur kırmızı kitabı ezberlemek için okul,da gün geçirdi. Hu Ming çok sıkıcı bulduğunu, onun orduya girmesine izin vermesi için ailesine yalvardı o sadece 15 yaşındaydı. 

Anne orduda olduğu gibi zor bir görev değildi askerligi. O, 1970 yılında bir asker oldu. Ona, bir ordu hastanesinde görev verildi. Hu Ming annesi ve babası onun ailesi ve atalarını tapınakları için Buda'nın oyularak yapılan zarif ahşap esnaf ustalarının gözetimindeydi ve kendi kızının bir cerrah olma hayallerinin, beyhude olduğunu biliyordu.

Ancak sonsuza kadar hayatını değiştirecek bir kitap buldu. O birgün kütüphanede Michelangelo,nun insan anatomisi ile ilgili bir kitap vardı. Ancak tehlikelere rağmen o çalışma sirasinda çizimleri kopyalamak için odasına kitap getiriyordu. O, bu yüzden bu kadar iyi insan vücudu çizmekte başarılıydi. Ming resim sanatıyla ordusunun kızlarını kadınsılık dolayısıyla, 1980'lerin ortalarına kadar şampuan görmedi. 1976 yılında onun komutanı onun bu süre boyunca, üç ay boyunca hemşire olarak yetiştirmek icin gönder. Ming boyalı animasyon slaytlar ile bir hikaye anlatıcısı olarak her iş için bir ödül kazandı.Ming bir sezaryen doğum sırasında üç kez bayıldı. Onun eğitimi derialtı doğru kullanımı ve uygulama dahil iğneler tuzlu solüsyon ile kendi üzerinde uygulama yapıldı bu tekniği öğrenmek için. Eğitimi tamamladıktan sonra askerlere iğne yapmayı yönetmek için "gerçek bir hastane"ye gönderildi. O Erkeklerin ilaçlarını almak için erkek bölümüne yerleştirildi. Ming bir yıl boyunca bu işe devam etti.

Ming tanık, hastalık, ölü ve kurumuş bedenler olarak, buna bağlı olarak o sağlıklı şehvetli organları boyamayı seviyor. 1976 Tang Quan ilinde büyük bir depremde, Ming rolüyle ölçülemez. Yani devam yıllarda o kırmızı ordusu için propaganda filmleri çalışma ve üretmeye başladı. O, bu süre içinde o bir kadın asker olarak "orduda en iyi" resim için bir büyük sanatcı ödülünü kazanan bir kahramanı oldu. Hu Ming,e bir rütbe verildi. 1979 yılında Ming Stilini sanat becerilerini gelistirmek için Üniversiteye devam ederken sonuçta o orduda kaldı. Sonunda o üniversite sınavları geçmeyi başardı. Onun üniversite hayatı o egzersiz için 5.30 'o kadar gece yarısına kadar çalışti ve sonuç olarak bir burs kazandı.

1982 bütün sınıfı 5000 yaşındaki Budist tapınakları, meşhur mağara resimlerini kopyalamak icin atandı. Ming eğitimi için çok önemli idi. Ming, 3 dilek tuttu. Michaelelo,yu görmek, özellikle farklı ülkelere sanat için seyahat etmek, ve çalışmaya devam etmek ve sanatını bir üniversitede başlamak dolayisiyla yeterince zengin olmaktı. Bugüne kadar üniversite galerilerinde Ming,in sanat eserlerinin 23,ü vardır. Ming üniversitede sanat tesisinde Dux oldu.

1983 yılında ordu hastanesine geri döndü ve o ilk başladigin siyasi ofise gitti. Ona şimdi başka bir rütbesi verildi. Ona, aile planlaması bölümü ve prezervatif dağıtımı dahil sanat kültür kulübü patronu pozisyonu verildi. Hu Ming modem ve klasik tarzı birleştirerek farklı alanında bir öncüdür. Onun sanatında, egzotik tuhaf, esprili ve her şeyden önce gizemli bir karışım vardır. O alt-kültürlülük, post modernizm ve bilinçli bireyleri bir anlamda birleştirir.

Onun resimlerinde kadın formunu fiziksel güç ve kadınsı güzellik tasviri ifade edilir. Eserleri Hayallerinin planlı doğan bir süreç değildir ve onun farklı deneyimlerin bir birikimi temsil etmektedir. Onun resimleri ABD, Kanada, Asya ve Avrupa'daki alıcılarına Japonya ve Singapur,da sergiler düzenledi.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder