18 Haziran 2012 Pazartesi

Darren Baker

Ressam 1976 dogumlu, 1998 yılında Bradford Sanat Koleji,nden mezun olduktan sonra, sanatçı Darren Baker hızla Avrupa, Japonya, Kuzey Amerika ve New York ve Londra dahil olmak üzere Birleşik Krallık boyunca gösterilerini yaygın olarak sergileyen bir şöhretle yükseldi. 

Ayrıca, kendisi ünlü sanayi içinde önemli bir tanıma affording Profesyonel Futbolcusu Derneği (PFA) resmi sanatçı olarak atanması ile birlikte, hem kulüpleri ve kişilikleri için spor portreler, etkileyici bir portföy geliştirmiştir.

Darren Baker sonradan David Ginola, Peter Schmeichel, Henrik Larsson, Prens Naseem, Nigel Mansell ve Jonny Wilkinson, ve John Terry, Steven Gerrard, Ruud van Nistelrooy ve Teddy Sheringham Yılın portre PFA Futbolcusu dahil olmak üzere diğer spor kişilikleri için portreler üretti. 

Onun sanatını geliştiren spor kulüpleri Manchester United, Leeds United, Glasgow Celtic, Bradford City, Yorkshire Kriket ve Leeds Rhinos,u içerir. 

1999 yılında Darren Baker çalışmalarının büyük bir sergi ile Leeds Civic Salonu'nda gerçekleşti.

Leeds United Retrospektif bölgesel ve ulusal TV, radyo ve basının dikkatini çekti.


Darren Baker sırasıyla St James Sarayı ve Downing Street, SAİK Prens Charles ve Tony Blair için portreler, üretmek için devreye alınmıştır. 

O Majestelerinin ayrıntılı bir harika portresini "Kraliçe" üretti.

Darren Baker güzel sanat eserleri iç mekanlar, figüratif çalışmaları, binicilik ve bale çalışmaları, portre ve manzara gibi konularda beğeni çekiyor. Eski Ustalar ve çağdaş gerçekçi ressamlardan ilham aldı. 

Darren Baker Londra,da Garrick Ödülü, Christies, Londra'da Güzel Sanatlar ticaret lonca töreninde en iyi sanatçı da dahil olmak üzere çok sayıda ödül aldı. Klasik Gerçekçilik türünde önde gelen bir ışık olmuştur. 

Onun çağdaş tablolar giderek uluslararası koleksiyoncular tarafından aranan ve Lords, Downing Street ve St James Sarayı Evi gibi kamu ve özel sanat koleksiyonların arsivlerinde bulunmaktadır. Bahreyn kraliyet ailesinden biri icin bir yüksek bir ücretle bir komisyon tamamladı.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder