17 Haziran 2012 Pazar

Jian Bai Xu


Ressam Jian Bai Xu son yüzyılın dönümünde başladığı sanat içinde, Çin devriminin bir parçasıdır. Sanat kariyerinde bilinir hale geldi. Çin sanatında erken devriminin bir parçası oldu. 

Feng Mian Lin (Lin Feng Mian), gözetiminde, 1940 Çin'in diğer devrimlerin öncesinde de, Chongqing Ulusal Sanat Enstitüsü'nde başladı Hangzhou yağlıboya okulu,na. 

İzlenimcilik, modern sanat, kübizm ve dekonstrüksiyonizm gibi sanat yeni okullarda sadece güzel, mükemmel bir resim yapmanin ötesinde diğer beceriler üzerine odaklamada ele aliniyordu.

Hangzhou Ulusal Sanat Enstitüsü'nden mezun olduktan sonra ABD'ye gitti.  Kentucky Sanat Enstitüsü ve Chicago Sanat Okulu 'nda eğitimine devam ederek dört yıl geçirdi. 

Çin'e döndüğünde, 1950'li yılların başında, o Guangzhou,ya taşındı. Amerika'da, eğitim, ve o yıllarda, Avrupa'da, seyahat etmek, onu sanatsal becerilerini bilemek yardımcı olmuş olsa da, ona yardımcı olmadı politik anlamda. 

O yeni Çin,e döndüğünde, Mao Zedung kontrolü altında sürekli zan altında o yaşamanın nedeniyle ülke dışına seyahat zordu.

Onun resimleri çoğunlukla izlenimci tarzda yapılır. O, parlak, renkli ve mutlu ya da, kuluçka edilebilir ve somurtkan olabilir. Hepsi olağanüstü bir anlayış ve beceri gösterir. 

Hatta kariyerinin başlarında 20. yüzyılın ortasında, yabancıların etkisine kapıları kapalı olduğunda ona sorun olan sebep, tuval üzerine tekniği öğrenme ve insan ve sahneler yakalamak icin dünyayı dolaştı. 

Xue Sheng Tan, dönemin tanınmış bir başka sanatçı (Xue Sheng) ve Guangzhou önde gelen güzel sanatlar okulu eski Dekanı ile evlidir. Onlar on yıldır ABD'de yaşamaktalar. Ressam hala resim yapmaya devam ediyor.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder