10 Haziran 2012 Pazar

Grace Carpenter Hudson

Grace Carpenter Hudson (1865-1937) bir Amerikalı ressam. O, ulusal, yerel Pomo Kızılderili portrelerinden hayatı boyunca biliniyordu. O 1891 yılında evlendikten sonra ilk "Ulusal Thorn",u ve 1935 yılında son defa boyadı. Grace Carpenter Potter Valley, Kaliforniya'da doğdu. Annesi Pomo çocukları, eğitimi veren ilk "beyaz" okul hocalarından biriydi Ukiah, California. 

Ticari bir portre fotoğrafçısı, babası gibi, günlük sevkiyat ve railroading gibi erken Mendocino County sınır işletmeler chronicled yetenekli bir panoramik ve manzara fotoğrafçısı oldu. On dört yaşında, Grace Tasarım yakın zamanda kurulan San Francisco Okulu, bellek ya da mevcut eserleri kopyalayarak ve buna ziyade doğadan resimler vurgulayan bir sanat okuluna gönderildi. On altı yaşındayken, pastel yaşam ölçekli oto-portre, ödüllü. 

1885 den 1890, Grace Carpenter Davis gibi Cosmopolitan ve Overland Aylık dergiler için illüstrasyonr öğretmek icin Ukiah,da ailesiyle birlikte yaşadı. O zaman onun işine belirli bir odaklanma vardı ve türlü, peyzajlar, portreler ve tüm medya natürmort,da dahildi.

1890 yılında Grace San Francisco ve Kuzey Pasifik Demiryolu için hekim olarak hizmet vermeye 1889 yılında Nashville, Tennessee California gelmişti. John Napier Wilz Hudson, MD (1857-1936) evlendi. Yeni evliler Kızılderili kültürünü korumak icin kayıtları ve var olan ilgili bilgileri paylaştı.

Grace Carpenter Hudson, 1891 yılında "Ulusal Thorn" eseri; onu çok popüler yaptı ve Minneapolis Sanat Derneği sergisinde gösterilmek üzere seçildi. 

Onun boyaması "Küçük Mendocino", başka bir Pomo bebek portresi, 1893 yılında mansiyon kazandı. 1894 yılında, "Küçük Mendocino" benzer bir şekilde çalışmaları için daha fazla komisyon veren San Francisco, Midwinter Fuarı'na asıldı. 1895 yılına kadar, popüler bir sanatçı olarak Grace büyüyen başarısı mütevazı konforunu yaşamak için çift için yeterli para getiriyordu. John Hudson Pomo insanları incelemek ve arkeoloji ve etnografya onun derin çıkarlarını takip edebilmek için, tıp pratiğinden vazgeçti.

1900-1901 yılında, Grace Hudson popüler resim için talepleri karsılamayı tedarik ederken bitkin hale gelmişti; o rahatlatıcı ve tazeleyici Hawaii, Topraklarında bir tatile çıktı.
Oradayken, Adası sahneleri ve Japon, Çin ve Hawaii halkının 26. resim tamamladı. 

Amerika Birleşik Devletleri geri dönersek, Grace kocasının yanına döndü ve istekli alıcılara duygusal Pomo portreleri temin çalışmaları yanı sıra çok çalışması için ona kocasi John eşlik etti. Hudson,un toplanan eserlerinden bazıları 1906 depreminden sonra San Francisco,da feci yangınla tahrip oldu.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder