1 Mart 2012 Perşembe

William Shih-Chieh Hung


William Shih-Chieh Hung Rong Cheng, Jie Yang County, Guangdong Eyaleti, Çin, 2 Şubat 1928 tarihinde doğdu. Babasının kasabasında bir ilköğretim okulu müdürü ve Shih-Chieh dedesi, Qing Hanedanında bilgin ve şair idi. Kardeşi kardeşi ile birlikte Shih-Chieh doğum annesi, Shih-Chieh,in zamansız ölümü nedeniyle üvey annesi tarafından yetiştirilmiştir. Genç bir yaşta, Shih-Chieh, ahlak ve etik ile ilgili Konfüçyüsçülük öğretilerini aldı. 

1948 yılında Shih-Chieh,in eşi, Xue-Bin Xu, Guangzhou ile evlendi. Zheng Rong, Wei Kang, Wei Ning ve bir kızı, Xiao Lan - Birlikte üç oğlu vardı. Ne yazık ki Wei Kang, ailenin ikinci oğlu, genç yaşta vefat etti. Evlendikten sonra, çiftin sürekli çalkantılı bir siyasi durum nedeniyle siyasi zulüm yaşadı. Çiftin bu zor zamanlarında birbirlerine yardım ve birlikte birçok olumsuzluklara üstesinden geldi. Karısının kardeşinin yardımı ile tünelin sonundaki ışık nihayet göründü. 23 Ocak 1979 tarihinde, çiftin küçük oğlu Wei Ning birlikte aldı ve Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti. 1988 yılında, birkaç ailenin tekrar bir araya gelip geri kalanıni Amerika,ya taşıdılar

Çocukluğundan beri, Shih-Chieh güzel sanatların çok severdi. Ne yazık ki, Çin-Japon Savaşı Shih-Chieh sadece üniversite eğitimi için bir fırsat vermedi. Onun güçlü irade ve azim ile, Shih-Chieh ünlü kendini yetiştirmiş bir yaglıboya ressam oldu. Çin, İşçi Kültür Sarayı'nda bir sanat eğitmeni olarak çalıştı. Amerika Birleşik Devletleri'nde, Shih-Chieh Oakland Hung Sanat Studio,sunu kurdu. Ayrıca bir Amerikan Portre Sanatçılar Derneği sertifikalı üyesi.
Shih-Chieh özenle çalışılmış yağlı boya tabloları ve denemeleri genellikle çeşitli yayınlar ve gazetelerde Çin,de görülebilir.

Shih-Chieh özofagus kanseri nedeniyle Kaliforniya'daki San Pablo Doktor Hastanesi'nde yatırıldı. May 14, 2011 tarihinde, Shih-Chieh kanser hastalığına yenik düştü ve 83 yaşında öldü.


Kaynak Link

arastirma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder