13 Mart 2012 Salı

Nguyen Thi Tam


Ressam Nguyen Thi Tam Vietnam,in önde gelen sanatçılarından biridir. O, 1936 yılında doğdu Saigon,da büyüdü ve 1959 yılında Çizim ve Eğitim Kursu Sai Gon ve Pedagoji Yangın Sanatlar Gia Dinh College,nden mezun oldu.

Tam, ipek üzerine manzara boyama isteği kariyerinin başlarında karar verdi. O yumuşak, kadifemsi kalitesi ve ince geleneksel ipek resimlerinin gerekli parlaklığı kaybetmeden manzara boyamak için o ülkelere seyahat etmeye başladı. Her yeni tekniği onu bir oturuşta bir resim tamamlamaya izin verdi.

Nguyen Thi Tam her zaman bir öğretmen olarak hem de bir sanatçı olmuştur. 1975'lerden sonra Ho Chi Minh City Güzel Sanatlar Univerity - 1975 öncesi öğretim Kompozisyon ve Dekorasyon Kursu ve Grafik Sanatlar Bölümü Dekan Yardımcısı olarak uzun yıllar geçirdi. O aynı zamanda özel yağlar ve ipek üzerine boyamak için nasıl 300 'den fazla öğrenciye öğretti.

Tam, onu sanatsal yaşamı boyunca, Saigon güzel sanatlar topluluğu yer almıştır. O Vietnam Güzel Sanatlar Derneği ve Ho Chi Minh City Güzel Sanatlar Derneği üyesidir. O Ho Chi Minh City Yeşil Bambu Güzel Sanatlar Kulübü'nün kurucusu ve eski başkanı, ve Kadın, Ho Chi Minh City Güzel Sanatlar Derneği yardımcı bir grup Güzel Sanatlar Kulübü'nün başkanlığını yapıyor. O da yetim, engelli, yoksul ve Typhoon Linda kurbanları için yıl boyunca ona büyük insani ruhu, vis-à-vis öncülük birçok bağış sergileri düzenledi. Tam bir ulusal hazine olarak birçok kişi tarafından kabul edilir.

Çin, Tayland, Kamboçya, Fransa (birçok kez; Nguyen Thi Tam Boston, Washington DC, Arlington, VA, Houston, ABD'de Teksas da dahil olmak üzere, yurt dışında kuzey Vietnam'ın güneyinde yıllardır yoğunca teşhir edilmiş ve ), Almanya, İsviçre ve Belçika. Eserleri sadece dünyada tahsil edilemeyen, ancak satın aldığı ve Güzel Sanatlar, Güzel Sanatlar Hoi An Old Quarter Müzesi, Güney Kadın Müzesi ve Vatikan Müzesi Hanoi Ho Chi Minh Müzesi,de eserleri dahil edilmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder