8 Mart 2012 Perşembe

William McGregor Paxton


William McGregor Paxton (Haziran 22, 1869-1941) bir Amerikali Empresyonist ressam. O, Baltimore doğumlu. 1870'lerin ortasında ailesiyle William,in babası James Newton,a taşındı. 18 yaşında William, Dennis Miller Bunker ile yaptığı sanat çalışmalarına başladı. 

Cowles Sanat Okulu, katılmak için bir burs kazandı. Daha sonra Cowles Joseph ile Boston'a döndüğünde, Paris'te Jean-Leon Gérôme ile çalıştı. O gelecekteki eşi Elizabeth Okie ile tanıştı. Evliliklerinden sonra, William ve Elizabeth 43 Elmwood Caddesi'nde ailesiyle birlikte yaşadı, daha sonra Newton Merkezi'nde 19 Montvale Road,de bir ev aldı.

Iyi bir portre ressamı olarak bilinir Paxton, 1906 ile 1913 Müzesi Okulu'nda öğretmenlik yaptı. Edmund Charles Tarbell ve Frank Weston Benson dahil olmak üzere dönemin diğer tanınmış sanatçılar, birlikte, o Boston Sanatçıları Derneği kurucularından. 

O Boston School ile tanımlanır. Paxton yaptığı portreler ün kazandı. O, 1906 1913,te Güzel Sanatlar Fakültesi Boston Museum resim öğretti. Paxton 1928 yılında Tasarım National Academy of,a tam üye yapılmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder