8 Mart 2012 Perşembe

William Merritt Chase


William Merritt Chase (1 Kasım 1849 - 25 Ekim 1916) Empresyonizm bir üs olarak ve bir öğretmen olarak bilinen Amerikalı bir ressam.
O yerel bir tüccar ailenin Williamsburg (şimdi Ninova), Indiana,da doğdu. Chase'in babası 1861 yılında Indianapolis,e aile ile taşındı. Chase Sanata cok erken yasta ilgi gösterdi.

Donanma kısa bir istirahatten sonra, Chase'in öğretmenleri onun sanatsal eğitimi ilerletmek için New York'a çağırdı. O Lemuel Wilmarth, ünlü Fransız sanatçı Jean-Leon Gérôme öğrencisi altında Tasarım National Academy of,a alındı, sonra bir araya geldi ve kısa bir süre için Joseph Oriel Eaton ile çalıştı, 1869 yılında New York'a geldi.

Ayrıca 1871 yılında National Academy ilk resimi sergilendi. Chase'in yetenek resimleri ve kendi koleksiyonları için Avrupa,da Chase'in yardım karşılığında, iki yıl boyunca düzenlenmiş sergilerindeki yetenegini zengin Louis koleksiyonerlerin ilgisini ortaya çıkardı.
Chase 1878 yazında, Avrupa eğitimli Amerikan yetenekli yeni dalgayi temsil eden çok yetenekli bir sanatçı ABD'ye dönmeden önce Duveneck ve John Henry Twachtman ile 1877 Venedik, İtalya'ya gitti.

1881 yılında, arkadaşı ve sanatçı William Preston Phelps ile sonra Almanya İtalya, Venedik, Capri çalışan bir tur için Avrupa'ya geri döndü.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder