3 Mart 2012 Cumartesi

Ai Min Zhang (Dapu)


Dapu (Ai Min Zhang; Zhang Ai Min) 1991 yılında Henan Zhumadian Sanat Collage(Koleji) sanat diplomasını aldı ve daha sonra Li Zheng Tian, ünlü sanatçı / muhalif / sanat öğretmeni, modern sanatın gelişiminde ileri dersleri aldı (Guangzhou Güzel Sanatlar Akademisi.) 

Gerçekten de, o aslında adını Yang Zhang altında boyalı halde, kurnazlık olmadan anlamli(lakap) adı "Dapu" Li Zheng Tian tarafından kendisine bahşedilmis oldu.
Çin'in uzak köşelerinden edindigi kariyeri onu zirveye tasimistir. 1990'ların başında, o da, Shenzhen yaşayan doğu tekniğini Dapu deneyimiyle ve Çin'de gerçek insanların hayatlarını, yakalama arzusu vardı, bu yüzden, bir sonraki, Sincan için uzak batı için yola çıktı. Sincan,da pamuk toplama çiftçilerinde yardımcı yillar boyunca çalıştı. 

2001 yılında, bazı sahneler yakalamak için Qinghai yakınında Tibet Platosu,na gitti. O kronolojik üreten sanat yaptığı zaman tüm bölgede benimsendi.Yeni yeri olan bu kaba ve engebeli bölgenin güzelliğinden etkilenerek ve ailelerle taşınmaya karar verdi ki orada yaşayan en nazik kişi tarafından karsilandi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder