17 Mart 2012 Cumartesi

Ros Walters



Ros Walters, 1945 yılında İngiltere'de doğdu. Onun eski anıları Güney İngiltere çançiçeklerinden, ağaçlar, tarlalar ve çitleri arasında ayarlamak Sussex bölgesindeki büyükannesi,ile vardır. Ressamin Anne ve babası Güney Afrika'ya göç etti.
Çıraklık döneminde bile başarılı bir kariyer edindi. Whitehead birkaç serbest tasarımcılarından biri olarak, Ros 80 ve 90'lı yılların en popüler çiçek hatlarını üretti. Onu tekstil tasarımlarından biri Edgars tarafından satın alınan ve bir moda koleksiyonuna çevrildi. Bu gün için Güney Afrika genelinde evlerde asılı bulabilirsiniz.

1999 yılında Simonstown,a taşındı. Cape sahil okyanusunun iklim değişikliği yüzünden Ros yağlıboya geçiş yaptı. Çiçekler yirmi yıllık bir kenara koymak, o yerel sanatçı Ryno onu keşfetti. Onun rehberliği altında Ros çizimde, ton ve renk temellerini tekrar öğrendi. Yağlıboya için Ryno hevesi bulaşıcı oldu. Ros fikirleri ve anlayışları onu yeni uygulamaya, her gün saatlerce resim yapmaya yönlendirdi.

Ros giderek romantik ifadeye rengi ve tonu bir araya getiren bir stil geliştirdi. O figür boyamayı tercih ediyor ve her zaman benzersiz bir ruh ile çalışmalarını aşılamak için çaba gösteriyor.
Eserleri Western Cape bölgesindeki birçok galerilerde sergilendi. O SASA (Güney Afrika
Sanat Birliği) üyesidir.


Kaynak Link

arastirma/forschung/research: icik yakup 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder