31 Mart 2012 Cumartesi

Sonya Terpening


Sonya Terpening lise mezunu ve Oklahoma uzun yıllar yaşadı. O Oklahoma ve Texas'ta yaşayan batı masalı ile yaşadığını hissediyor. Her iki devlet de bir sanatçı.

Sonya ortaokul,da bir profesyonel sanatçı ile çalıştı. O Oklahoma State Üniversitesi'nden sanat derecesi aldı. O Richard Schmid, Bettina Stienke, Donald Teague, Lowell Ellsworth Smith ve Curt Walters gibi büyük Amerikan sanatçıların bazıları ile çalıstı. Sonya yaklaşık 30 yıldır profesyonel olarak resim yapmak olmuştur işi. Sonya, Gilcrease Müzesi'nde 2006 Rendezvous bir özellikli bir sanatçı idi. O, on yedi yıl Milli Kovboy ve Batı Miras Müzesi ve on yıl boyunca Autry Müzesi'nde Batı Amerika Ustalara Prix de Batı için bir davet sanatçısı olmuştur. 

2008 yılında Sonya Amerikan West Show Masters Suluboya yılında altın madalya kazandı. 2010 yılında, o Oklahoma State Üniversitesi'nden ödül " Doel Reed Center Sanat için Smelser-Vallion Davetli Sanatçı" açılışa layık görüldü. 

Sonya sanat hakkında makaleler "Batı Sanatı Collector", "Batı Sanatı", "Güneybatı Sanat" ve "Trabzon Hurması Hill" dergilerinde yayınlanmıştır.


Kaynak Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder