17 Mart 2012 Cumartesi

Patricia Watwood


Ressam Patricia Watwood "St Louis, Missouri" ailenin yedi çocuğundan en küçüğü olarak doğdu ve büyüdü. 17 yaşındayken "San Antonio Texas Trinity Üniversitesi"nde Scenic Tasarım alanında diploması için St Louis,i bıraktı. Üniversite sırasında, Texas, Missouri, Washington, Colorado ve Almanya'da bölgesel tiyatrolarda tasarım çalışmalarına başladı. 

"Magna Cum Laude",den mezun olduktan sonra, Watwood Seattle Washington,a yerleşti bölyece realist geleneksel resim sanatı çalışmalarına yeni bir başlangıcı oldu ve Sanat, ve kariyerine yeni bir yön bulmak icin Yüksekokulu'nda orada başladı.
O eğitimi sürdürmeye devam ederken 1996 yılında, Watwood ve kocası New York'a taşındı. O Figüratif Sanat "New York Bilimler Akademisi Graduate School"de master programına girdi ve onun özel Brooklyn brownstone,nin stüdyosunda Jacob Collins ile çalışmaya başladı. 

1997 yılının Nisan ayında kurulduğu zaman diğer on öğrenci ile, o Collins,in özel stüdyosu Water Street Atelier,e taşındı. Ressam, Ecole Albert Defois ve Amerikalı sanatçı Ted Seth Jacobs ile çalıştı. New York'a döndükten sonra Watwood 1999 yılında Güzel Sanatlar,da Mastirsini tamamladı.

Watwood New York, Paris, Houston, San Francisco ve Long Island grup ve solo gösterileri sergiledi. Eserleri Hirschl'ın & Adler Galeriler, NY tarafından temsil edilir. Onun resimlerinde ek olarak, Watwood DUMBO, Brooklyn Water Street Atölyesi'nde eğitmen olmuştur. Aynı zamanda Amerika Konferanslar yıllık Portre Derneği öğretim üyesidir. Watwood ve kocası ve iki kızı Brooklyn, New York'ta yaşıyor.


Kaynak Link

arastirma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder