10 Nisan 2012 Salı

Pavel Andreyevich Fedotov


Pavel Andreyeviç Fedotov (1815-1852) Rus Hogarth olarak bilinen amatör bir Rus ressam.

Fedotov Saint Petersburg İmparatorluk Muhafızları subayıydı. Zamanda meslektaşlarının çoğu gibi, o sanata ilgisi oldu. O Güzel Sanatlar Akademisi'nde akşam kurslarına katıldı. O henüz Ordu yıllarında, subay ve alay sahneleri onun portrelerini yaparak bir alay ressamı olarak ün kazandı.

Günün kayda değer bir kariyeri günleriyle gerçek bir yaratıcı sanatçı olarak sanatı tamamen kendini adamak ve bu yüzden onun resmine daha tam olarak konsantre gerektiği anlamıştır. Fedotov,1844 yılında hoşuna gitmemesine rağmen ordudan emekli oldu ve kendini sanatına teslim etti.

O ilk eserleri üretmek için kalem ve suluboya kullanan, ancak 1846 yılında yağ ile boyama tarzını değiştirerek daha olgun bir ortam geliştirmeye başladı.

Fedotov eserleri St Petersburg 1849 ve 1850 fuarlarında sanatında yeni bir sözcük olarak kabul edilir ve onun refahı dolayısıyla onun işini devam ettirme imkanı ressamı başarılı hale getirdi.
O duygusal ve zihinsel acıdan uzun bir süre sonra, zihinsel bir ruh kliniğinde1852 yılında öldü. O vefat ettiğinde sadece 37 yaşındaydı.

Kaynak Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder