22 Nisan 2012 Pazar

Loren Entz


Ressam Loren Entz Batı'nın en benzersiz tablolarını ortaya koymaktadır. Birçok Batılı sanatçıların Batı tarihi ve modern ahır yaşamın daha maceracı yönleriyle ele alarak, Loren kırsal yaşamı daha sessiz, daha fazla yerli çiziyor. 

Çocukları, zor bir iş gününün sonunda bir bebek tutan bir baba ile anne - Onun resimlerinde genellikle gündelik hayatın kumaşını oluşturan basit anları betimliyor.

Loren Kansas,ta çiftlik,te bir büyüdü. Bu süre boyunca, Kansas City(Sehri) Nelson-Atkins
Sanat Müzesi'ne yaptığı ziyaretler onun sanatsal hayal gücünü ve hırsını ateşledi. 

Daha sonra bir Montana Çiftliği'nde çalıştı ve diğer Batılı sanatçılarla temas kurdu. Lisede iken, o figüratif resmin iki ustası, Bettina Steinke ve Richard Schmid ile Ünlü Sanatçılarla yazışma dönemsinden sonra Okulu ve yaptığı çalışmaları ile ders çalışmaları onun sanatsal yeteneklerini besledi. 

Loren 1992 yılından beri Amerika Kovboy Sanatçılar üyesi oldu ve sayısız ödül aldı.
Loren Entz çok yönlü sanatçı ve yag, kömür, kurşun kalem, pastel ve suluboya çalışır. 

Sanatçının resimlerinde sık sık doğada anlatı olmasına rağmen, birçok alanda gezileri boyunca boyamalarda kendi doğuşu var.

Loren konu seçiminde ustadır. O Batıda Anglos ve Yerli Amerikalıların ortak deneyimler arasındaki bağlantıları arar. 

Kızılderili yaşamı onun resimlerinde genellikle daha çok iç konuları ve sahnelerine odaklanır. Entz resimlerinde bölünme yerine birleştiren derin insani duyguları anlatmaya calışmaktadır.

Kaynak Link

araştırma/forschung/research: icik yakup 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder