20 Nisan 2012 Cuma

Glenn Harrington


Ressam Glenn Harrington (d. 1959) Amerikan New York Pratt Enstitüsü'nde öğrenim görüp mezun olduktan sonra 1981 yılında, illüstrasyon ve resim kariyerine başladı. 

O bir Çizerler İletişim Sanatları, Sanat Yönetmeni Kulübü ve Yayın Tasarımcıları Derneği'nin yanı sıra Amerika Portre Derneği Derneği sayısız ödül ve övgü aldı. 

Onun orijinal tablolar müze ve ülke çapında New York, Massachusetts Norman Rockwell Müzesi, New Jersey USGA Müzesi, Ohio Jack Nicklaus Müzesi, Houston, Dallas Sanat Enstitüleri, Miam Amerikan İllüstrasyon Müzesi'nde dahil galerileri ortaya çıktı. 

Eserleri Tokyo ve Osaka sergilenen, 24 resim koleksiyonu da dahil olmak üzere Japonya'ya gezici sergiler yer almıştır.

Glenn Harrington resimleri tanınan ve toplanan uluslararası ve Üç Aylık Amerikan Sanat, Amerikan Sanat Koleksiyoncusu, Uluslararası Sanatçı Dergisi, Amerikalı Sanatçı ve ABD Sanat kapakları, Yeni Sanat International, The New York Times ve Philadelphia gibi yayınlarda yer edinmiştir. 

New York, Japonya, Charleston, South Carolina ve Pennsylvania çok sayıda kişisel sergiler açtı.

Glenn resimlerinde görünüm, Aşk ve Gurur, Uğultulu Tepeler, ve William Shakespeare ve DB oyunları ve şiir üzerine yağlı iki dizi oda gibi klasikleri de dahil olmak üzere 500 kitap kapakları üzerinde yayınlanmıştır.

Onun portre çalışması Amerika'nın uluslararası hakemli show Portre Derneği, 2004 yılında 2005 ve Sertifika Ödülü Onur Ödülü aldı. 

Jack Nicklaus kariyerini vurgulayarak yine Jack Nicklaus müzesi tarafından satın alındı. 

Onun Eserleri bir cok daimi koleksiyonlarda bulunur.


araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder