25 Nisan 2012 Çarşamba

Nydia Lozano


Ressam Nydia Lozano, Alginet - İspanya'da doğdu. O hayatını güçlü bir aydınlık ortamda ve o pirinç tarlaları, portakal ve limon ağaçlarının parlak renklerini hatırlar bir alanda büyüdü. 

Onun gençliğinde gördügü herşey boyaması için ona sevgi gösterdi. Nydia ilk eserlerinde manzara vardı. Ayrıca ailesi ve arkadaşlarının portrelerinin boyadı. 

Babası boyaması için ona yoğun sevgi gösterince, kızının yeteneği onun görüşüne saygı duyarak Alginet,e usta bir ressam olarak yaklaştı. 

Daha sonra o gelecekteki kocası olan sanatçı ile bir araya geldi. Valencia San Carlos,da Güzel Sanatlar Okulu,na katıldı.

19. yüzyıl ustaları, Sargent, Sorolla ve Zorn ve Valencia Okulu,na devam ederken büyük ressamların felsefelerinden - eserinden esinlenen Nydia, resimlerinde kadın figürü tasviri ile başladı. 

İlk fotoğraf sergisini Vicente Silvestre,de 1969 yılında bir grup gösteri oldu. Çalışmalarını tamamlamasının ardından, o Barcelona Valencia,yı bıraktı. Kocası ile İspanya,da eserlerini sergileyerek kariyerine başladı. 

Onun resimlerinde hayat ve manzarayı yansıtan, İspanya seyahatlerinde ilham alıyor. Tuvaller onun yetenek gücünü ve kalbi olan duyarlılığını yansıtacak. 

Bugün, Nydia Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri boyunca çalışmalarını sergilemektedir.

Kaynak Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder