25 Nisan 2012 Çarşamba

Lev Tchistovsky


Ressam Lev TCHISTOVSKY Pskov, Rusya'da 1902 doğumlu. 1969 yılında Cenevieres, Fransa'da öldü.

Savinsky ve Eberling ile Leningrad Güzel Sanatlar Akademisi,nde Profesör,dü (1925 yılında Sovyetler Birliği'nde bıraktı 1924 yılında). O iki yıl eğitim gördü. O Roma'daki "Accademia di Belle Arti",de okuyan lrene Klestova ile tanıştı. Onun ölümüne kadar onunla arkadaşı oldu. Onlar, 1926 yılında Paris'e de geldi oraya yerleşti ve birlikte çalıştı. 

Onun çalışmaları ve özellikle de çıplaklar ve onun büyük boyutlu suluboyaları kayda değer bir teknik mükemmellik kazanmıştır. Onun ünlü portreleri (SAİK - Sevilla Dükü), nü, natürmort, mitolojik sahneler, çiçek ve simgeler, olanların tutkularını içerir. 

Çiçekler boyamak için o güzel bir bahçe ve Fransa'nın güneyindeki Cenevieres,deki yazlığında orkide büyüyen bir serası vardı. Onun resimlerine çok sayıda Fransız, İngiliz ve Amerikan galerileri tarafından talep çok fazla idi. Kendisi 1930 yılından beri "Societe Nationale des Beaux Arts ve Societe des Artistes Independants" üyesi oldu. 

Paris'teki Grand Palais ve Societe,de birçok sergiye katıldı. Onun büyük boy su renkli (Kız Sleeping) biri ve resimlerinde iki Leningrad'da Rus Müzesi tarafından kabul edilmiş ve başka yapıtları (Yıkanan Kız), onun yeteneği bir Rus ressamın alabileceğiniz en yüksek onuru kazandırdı Moskova'da "Tretiakoff Galerisi".

Kaynak Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder