21 Nisan 2012 Cumartesi

Ronald N. Sherr


Ressam Ronald N. Sherr 1952 yılında New Jersey'de doğdu. 

O Daniel E. Greene, Harvey Dinnerstein New Jersey Sanat Ducret Okulu'nda ve Ulusal Tasarım Akademisi'nde okudu. 

1991 yılında Ruidoso, New Mexico Hubbard Sanat Müzesi,nce, Hubbard Sanat Ödülü (250.000 $ değerinde) kazandı. 

1995 yılında, Başkan George Bush'un yaptığı portre resmi, Washington'da, Ulusal Portre Galerisi,nde açıldı. Time dergisi için kapak resmi (Andreas Papandreu'nun bir portresi) oldu, Uluslararası Yayın Tasarım Yarışması; Benjamin Altman Şekil Ödülü, Tasarım Ulusal Akademisi; Henry Ward Ranger Satınalma Ödülü, Diğer ödüller Müttefik Amerika Sanatçı Onur Altın Madalya, 1986 dahil Tasarım ulusal Akademisi; Greenshields Vakfı Bağış ve bir Stacey Vakfı,na Hibe edildi.

Smithsonian Enstitüsü;; Ulusal Portre Galerisi, Washington, DC, Yale Üniversitesi, Princeton Üniversitesi; State House, Trenton, New Jersey (eski Valisi J. Florio portre resmi); 

Sherr, Phoenix Sanat Müzesi tarafindan temsil edilir Gibbes Sanat Galerisi, Charleston, South Carolina, ABD Hazine Bölümü ve ABD, Avrupa ve Japonya'da birçok özel koleksiyonlarda eserleri bulunmakta. 

Daha önce Tasarım National Academy of Technology'de Moda Enstitüsü, New York Sanat Öğrencileri Birliği'nde sanat öğretti ve San Juan, Puerto Rico Galerisinde seminerler icin resim yaptı.

Kaynak Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder