27 Nisan 2012 Cuma

Neilson Carlin


Neilson Carlin bir Protestan olarak garip bir isteği - o bir çocukken, Katolik rahip olmak istedi. Ancak, ergenlikte gerçek çağrısı onun diğer büyük aşkı resim olduğunu gerçekleştirilmesi getirdi.

Philadelphia Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar lisans derecesi kazanırken, Neilson Martha Erlebacher ve Renee Foulks, önde gelen çağdaş figür ressamları ile birlikte çalışmak için şanslıydı. 

O ressam Michael Aviano altında Güzel Sanatlar Akademisi'nde özel olarak Aviano ile resim çalışmalarını tamamladı. Aviano sayesinde,
Neilson portre, figüratif ve natürmort resimde uzmanlaşmıştır. O, aktif bir galeride ve komisyon eserler yaparak kariyerini korur.


Onun Stüdyo sayesinde, yeni nesil  sanatçıların eğitimi ve klasik realist gelenekleri ögreterek ilerlemektedir.
Eserleri Arnot Sanat Müzesi, Washington, Louise Wells Cameron Müzesi, (et, ançuez ve yumurtalı yemek Kulübü) ve Pennsylvania Eyalet Müzesi Sanat Kulübü'nde sergiledi. 2003 yılında, onun resmi "Aşma" Sanatçının Dergisi'nin 20. Yıllık Ulusal Sanat Yarışması Natürmort kategorisinde Birincilik Ödülü aldı. 

2004 yılında, onun resminin "Doğuşu" Sanatçının Dergisi'nin 21. Yıllık Ulusal Sanat Yarışması Portre kategorisinde İkincilik Ödülü aldı. Her iki resim ülke çapında 12.000 'den fazla katılımla seçilmiştir. Çalışmaları Bahar 2006 Amerikan Sanatçı Çizim dergisinde yayımlandı.  

2008 yılında, Neilson Saint Vincent Koleji, Latrobe, PA Nationwide Jürili Katolik Sanatlar Yarışması "Gethsemane at Surrender" adlı resim için Birincilik Ödülü aldı.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder