25 Nisan 2012 Çarşamba

Jose Maria Aguilar


José Maria Aguilar, San Lorenzo merkezi bölgesi,nde1964 yılında Sevilla kentinde doğdu. O Cadiz koylari ve Jaén dağların arasında çocukluk ve ergenlik anlarını geçirdi. Erken sanatsal eğilimleri ve uygun ortamlarda beslenen ressam başarılar gösterdi. 

Maria Jose Aguilar Gutierrez, özellikle büyük İspanyol usta, Velázquez, Murillo, Zurbarán ve Valdes Leal, vb 1983 için bir tutku ile büyüdü. Güzel Sanatlar Sevilla Okulu,nda üniversite eğitimine başladı. Kasım ayında o nun rüyası ilk kez gerçek oldu ve İtalya,ya gitti. 

Büyük İtalyan ustaların yakın çalışmalarını gözlemleyerek(1984) O, sanatın diğer alanlarında bilgisini genişletmek için bir şevk ile, Sevilla Sanat ve El Sanatları Okulu,na paralel çalışmalar ise başlamak için karar verdi. 

O 1988 Sevilla Universitesi,nde lisansını tamamladı. Daha sonra o üçüncü öğretime devam etmek için kararlılıkla dönen, Yunanistan, Kıbrıs, Mısır ve Fas'ta yolculuk dört ay geçirdi. 

Aralık ayında o ilk defa Vancouver (Kanada)ya gitti. 1989 baharında özellikle Hollanda, Amsterdam, sonraki yıllarda onun için sürekli geri dönüşsüz bir nokta olan bu şehri ziyaret etti. 

Rembrandt ve Van Gogh: İki sanatçı, bu ilk gezi sırasında onun üzerinde kalıcı bir etki bırakacaktı. 

Temmuz ayında Drawing Lisans için Yardımcı Doçent unvanını kazanmak için sınavlarını geçti. Onun sanatsal yolculuk boyunca ilk meyvelerin almaya basladı. 

Ressam daha sonra öğretmenlikten istifa etmek zorunda kaldı. Hiçbir engel onun sanatsal görevinin basından ayrılmasına neden olamadı.

Kaynak Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder