28 Nisan 2012 Cumartesi

John Philbin Dolan


John Philbin Dolan, 1999 yılında Disney karakteri Goofy idi John'un ilk çizimi kızı idi. Bir çizim hayatını değiştirdi ve sanat dünyasına yaptığı yolculuk başladı, çizmek için bir yetenek ya da hiçbir bilgiye sahip değildi. O zamandan beri, ünlü sanatçılar ile eğitilmiş; Ramon Kelley ve David Leffel gibi.

2007 yılında, yaz programı için Floransa, İtalya Sanat Floransa Akademisi,ne katıldı. FAA onların "klasik" eğitim programı ile ünlüdür. Floransa yılında eğitmen, Chicago'da yazları figür çizimi öğretti. Matthew Almy, ile bir araya geldi. Matt John ve eşi Magda altında kendi "klasik" eğitimine başladı. Onlar 7000 metrekare stüdyo alanını genişletip ve 2011 yılında yaptığı çalışmaları tamamladı.

John Amerika Birleşik Devletleri boyunca Fransa,da gösterileri sergilendi. 2010 yılında Amerikan Butler
Sanat Institute Pastel Dernekleri 16. Jürili Sergisi Uluslararası Birliği için seçilen 36 sanatçıdan biri oldu. O, Chatham, MA Yaratıcı Sanatlar Merkezi tarafından 2010 Pastel,leri sergilemeye davet edilen 60 sanatçılardan biri oldu.

Sanatçı John Amerika Pastel Derneği üyesi, Amerikan İzlenimciler Derneği ve Pastel Derneği ve daha bir cok uluslararası sanat kurumları üyesidir.
John'un eserleri Amerika ve İrlanda boyunca koleksiyonlarında yer almakta.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder