6 Nisan 2012 Cuma

Paul Peel


Paul Peel (7 Kasım 1860 - 3 Ekim 1892) Kanadalı akademik bir ressam. 1890 "Salon Paris" madalyası kazandı. O ömür boyu uluslararası tanınma almak için ilk Kanadalı sanatçılardan biri oldu.

Peel Londra, Ontario doğumlu ve küçük yaştan itibaren babasından sanat eğitimi aldı. Daha sonra William Lees Judson altında ve Thomas Eakins altında Güzel Sanatlar Pennsylvania Akademisi'nde okudu. Daha sonra Paris, Benjamin Constant, Doucet ve Jules Henri Lefebvre altında Jean-Leon Gérôme altında Ecole des Beaux-Arts ve Académie Julian, sanat eğitimi aldı, Fransa'ya taşındı.

1882 yılında Isaure Verdier ile evlendi ve onun iki çocuğu var: bir oğlu (Robert Andre, 1886) ve bir kızı (Emilie Marguerite, 1888).
Peel Sanatçılar ve Kanada Kraliyet Akademisi Ontario Derneği üyesi olarak, Kanada ve Avrupa'da yaygın olarak sergiler icin gitti. 

O 1890 yılında bir bronz madalya kazandi. "Salon Paris" gibi yerlerde uluslararası gösteriler sergile(n)di. Onun sık sık duygusal nü ve çocukları yaptığı resimleri için bilir; o bir özne olarak çıplaklığı keşfetmek için ilk Kanadalı ressamlar arasında yer aldı.

Onda bir akciğer enfeksiyonu oldu ve 32 yaşında, Paris, Fransa,da uykusunda öldü.
Onun Londra,daki çocukluk evi Ontario Fanshawe Pioneer Köyü'nde birçok konumlardan biridir.

Kaynak Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder