23 Şubat 2012 Perşembe

Tom Browning




Ontario, Oregon 1949 yılında doğan Tom Browning profesyonelce 1972 yılından beri resim yapmak olmuştur. Öğrenmede düzgün değerleri görmek ve ışık gibi inandırıcı bir anlam oluşturma Browning,in başarısını saglamlastirmistir. 

1994 yılında Tom Browning Yağlıboyalar için "Timeless" Teknikleri başlıklı bir kitap yazdı. 2009 yılında Browning National Cowboy ve Batı Miras Müzesi Oklahoma City yılında prestijli Prix de Batı Ödülü 31.nü aldı. Onun resimleri daimi koleksiyonlarinda mevcuttur. 

1986 yılında Kuzeybatı Rendezvous Grubu'nun bir üyesi olduktan sonra, Browning, yargıçlar liyakat ödülü almis olup ve 1994 yılında NWR Grubundan Mükemmellik Ödülü aldı. Tom Portre Ressamlar Derneği Amerika, New York City'de 2000 yarışmasında finalist olarak onu üyesi seçti.

22 yıl boyunca Tom ve karısı Joyce ait ve Tom Browning Koleksiyonu dekoratör baskı hediye piyasasinda kalıcı olmustur. Onun resim tarzı ile birlikte Tom eşsiz Santa tasarımları, kendisini ülkenin galası Santa ressam olarak sektöründe ün kazanmıştır. 1997 başarılı bir çocuk kitabı olarak, Santa "Time Off" kullanarak yayımlandı. Yıllar boyunca bu harika görüntüler çok sayıda mamul ürünler üzerine daha on beş yıl olası Dreams(Rüya) tarafından figürler içinde en çok satan tasarımlar arasında yer almıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder