9 Şubat 2012 Perşembe

Arsen Khairullavich Kurbanov


Ressam Arsen Kurbanov SSCB'de Mahaçkale, Dağıstan Cumhuriyeti,nde doğdu. Anne ve babası sanatçı idi. 1988 yılında, Kurbanov skolastik bir mükemmellikle kırmızı diploma alırken, Jamal Dağıstan Sanat Koleji'nde bitirdi. O dünyanın en saygın sanat akademilerinden "Sanat Petersburg Akademisi - Repin Enstitüsü" ne kabul edildi. 1994 yılında mezun oldu ve "Rus Sanatçılar Birliği"ni hak kazandi.

Kurbanov görüntülerinin çağdaş, kişisel duygusu ile Eski Ustalar (özellikle Pieter de Hooch ve Vermeer) tekniklerini birleştirir. İncil ve tarihsel referanslar gizem duygusu ile tanıtan, modern unsurlarin yanında görünür. Kurbanov portrelerine bakıcısı hassas, neredeyse fotografik benzerlerini temsil eder.

Kurbanov Moskova, St Petersburg ve Mahaçkale'de Sanatçılar Birliği sergilerine katıldı. Çalışmaları aynı zamanda Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Hollanda, Norveç ve Finlandiya'da sergilendi. 1997 yılında Moskova'da Birleşmiş Milletler bilgi merkezi, sergi / yarışma My Rusya ... My World kazandı. Kurbanov su an Petersburg yaşiyor ve calismalarina devam ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder