26 Şubat 2012 Pazar

E. Manning Crook


Ressam Elaine Manning Crook bugünkü Hint halkının geleneksel Yagliboya ressami. O Chicago, Illinois,te doğdu ve şu anda her kış Phoenix bölgesinde geçirdiği birkaç ay Port Townsend, Washington'da yaşıyor. 

O da çoğu sanatçı gibi, eski yöntemlerle değil de var olanlarla sanatini icra ediyor. Onun geçerli stili, opak ve şeffaf boya çok katmanlı uygulama içeren uzun bir süreçtir. O Chicago Sanat Enstitüsü,nde Cumartesi derslere katıldı Onun 8. sınıfta iken ilk resimi satıldı. Heyecan verici bir duyguydu. 1960 yılında Sanat Enstitüsü'nden bir burs kazandı ve 1962 yılında Phoenix taşındı. Orada Arizona State Üniversitesi'nde okudu bir televizyon sanat yönetmeni olarak. 

"O programlar için Hint kültürü icin araştırma yapmaya başladı. Sonra Arizona ve New Mexico rezervasyon icin gitti. Ayrıca, bir öğrenme deneyimi ve kültürler arası dostluklar oluşturmak için iyi bir fırsat. " felsefesi ile Elaine ziyaret ettiği yerli toplulukları ile çok arkadaşlik yaptı. O gecen yıllar boyunca boyama ayrıcalığına sahip olmuştur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder